Zavacks: uz Rīgu pārcelties piedāvāja Butauts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lietuvā latviešu piekoptais basketbols ir pazīstams pēc «skrien un met» principa, taču Latvijas izlases un spēlētāju sasniegtais līmenis ir pelnījis cieņu, intervijā izteicies Latvijas čempionvienības «VEF Rīga» jaunieguvums, lietuviešu uzbrucējs Donats Zavacks.

«VEF Rīga» ar basketbolistu līgumu parakstīja pagājušās nedēļas piektdienā. Vienošanās ar 31 gadu veco un 2,03 metrus garo Zavacku noslēgta uz divām sezonām.

Šo sezonu Zavacks iesāka Vācijas vienībā Ludvigsburgas «EnBW», kuras rindās Vācijas bundeslīgas čempionātā 18 spēlēs vidēji guva 11,6 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas.

«Izvēli sezonas vidū mainīt klubus iespaidoja vairākas lietas vienlaicīgi. Vācijā komanda bija smagā turnīra situācijā, bet «VEF Rīga» galvenais treneris Ramūns Butauts mani uzrunāja un piedāvāja pārcelties šurp,» komandas publiskotajā intervijā izteicies Zavacks. «Butauta vadībā esmu spēlējis Lietuvas izlasē, tāpēc zinu, cik viņš ir kvalificēts treneris. Šī man ir izcila iespēja spert nākamo attīstības soli, startējot VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā un Eiropas kausa izcīņā.

«Mana spēcīgākā puse ir metiens, bet par vājajām pusēm gan jau katrs varēs pārliecināties pats. Visi mani raksturo kā smagi strādājošu basketbolistu,» piebilda Zavacks, kurš piekrita apgalvojumam, ka Lietuvā basketbola mīļiem patīk ar humoru skatīties uz savu kaimiņu latviešu sekmēm.

«Latvijas basketbolu Lietuvā pazīst kā «skrien un met». Tomēr, bez šaubām, šeit ir daudz labu spēlētāju, kas arī izlašu līmenī ir radījuši Lietuvai lielas problēmas. Man ir diezgan liela cieņa pret šejienes basketbolu un spēlētājiem,» izteicās Zavacks.

«Komandā esmu jauniņais, tāpēc pirmajos mačos vienkārši ceru izcīnīt uzvaras un iedzīvoties komandas sistēmā, laukumā darot visu, lai palīdzētu vienībai,» apņēmību pauda lietuvietis.

Zavacks Rīgā ieradās pagājušajā nedēļas nogalē, bet pirmo spēli «VEF Rīga» sastāvā aizvadīs otrdien, kad Latvijas klubs Eiropas kausa izcīņas otrā posma - «Top 16» turnīra - mačā izbraukumā spēkosies ar Francijas komandu «Gravelines».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu