«Latio»: Tipveida dzīvokļu cenas janvārī nedaudz palielinājušās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas tipveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena janvārī ir palielinājusies par pieciem eiro un bija 578 eiro, liecina «Latio» jaunākais mājokļu tirgus pārskats, portālu «Apollo» informēja Roberts Kārkliņš, «Latio» tirgus pārskatu projektu vadītājs.

Tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējā gada janvāri galvaspilsētas sērijveida dzīvokļu vidējā kvadrātmetra cena ir par 0,7% zemāka. 

«Kā vienu no iemesliem tipveida dzīvokļu vidējās cenas nelielam pieaugumam pēc vairāku mēnešu pārtraukuma var minēt pircēju prasībām atbilstošu dzīvokļu samazināšanos piedāvājumā. Labi sērijveida dzīvokļi par zemākām cenām pakāpeniski tiek izpirkti, bet piedāvājumā pēdējo mēnešu laikā šādi īpašumi nonāk mazāk nekā iepriekš. Lielāko pircēju daļu interesē dzīvokļi labā stāvoklī, bet pieprasījums pēc neremontētiem dzīvokļiem ir neliels,» skaidro «Latio» Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte. 

Speciāliste piebilst, ka labās vietās esoši kvalitatīvi sērijveida dzīvokļi par cenu, kas ir vidējās tirgus cenas līmenī, pircējus atrod īsā laikā. 

Labā tehniskā stāvoklī esošu sērijveida dzīvokļu cenas tādos mikrorajonos kā Purvciems, Pļavnieki, Zolitūde, Imanta un Ziepniekkalns vienistabas dzīvokļiem janvārī bija 21 000-29 000 eiro, divu istabu dzīvokļiem - 28 000-38 000 eiro, trīs istabu dzīvokļiem - 34 000-45 000 eiro, četru istabu dzīvokļiem - 40 000-51 000 eiro.

Rīgas jauno projektu dzīvokļu cenas janvārī saglabājās iepriekšējā mēneša līmenī. Cenu diapazons, kādā notiek darījumi, ir visai plašs, un ir atkarīgs no apdares veida, projekta, tā atrašanās vietas un citiem faktoriem. Jauno projektu dzīvokļu cenas Pierīgā janvārī bija 700-850 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 900-1400 eiro par kvadrātmetru, Rīgas centrā - 1100-1600 eiro par kvadrātmetru, bet labās vietās esošos projektos centrā sasniedza 2500-5000 eiro par kvadrātmetru. 

Gailīte akcentē, ka pēdējos mēnešos palielinājies vietējo pircēju skaits, kas veic dzīvokļu rezervācijas daudzdzīvokļu māju projektos, kuru būvniecība vēl nav pabeigta. Tā ir jauna iezīme, kas liecina gan par uzticības pret attīstītājiem atgriešanos, gan par pircēju maksātspējas stabilizēšanos un pozitīvāku nākotnes redzējumu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu