Iedzīvotāji aicināti izteikt viedokli par Rīgas pretplūdu plānu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sākot ar 7. februāri, tiek uzsākta projekta «Rīga pret plūdiem» ietvaros izstrādātā Plūdu riska pārvaldības plāna projekta un tā stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma sabiedriskā apspriešana, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību vadītāja Marija Ābeltiņa. 

Apspriešanas ilgs līdz 2012.gada 17. martam. Sabiedriskās apspriešanas sanāksmes notiks 17.februārī plkst. 17:00 Rātsnamā (Rātslaukums 1, 508.telpa), 20. februārī plkst. 18:00 Bolderājas bibliotēkā, 21. februārī plkst. 18:00 Juglas bibliotēkā un  22. februārī plkst. 18:00 Sarkandaugavas bibliotēkā.  

Galvaspilsētas plūdu riska pārvaldības plāns, ko izstrādājis Pilsētas attīstības departaments, ir pats būtiskākais projekta «Rīga pret plūdiem» ietvaros izstrādātais dokuments, kura sagatavošanā ir izmantoti visi līdz šim projekta ietvaros veikto plūdu draudu pētījumu rezultāti, mērījumi un secinājumi. Plāns ietver detalizētu esošās situācijas analīzi, nākotnes plūdu draudu prognozes pie dažādiem klimata pārmaiņu scenārijiem, kā arī konkrētus pasākumus plūdu draudu novēršanai vai mazināšanai nākotnē. Plāns tiks papildināts ar izmaksu - ieguvumu analīzes sadaļu, kurā tiks izvērtēti pretplūdu pasākumi, aplēstas to būvniecības izmaksas, salīdzinātas alternatīvas un noteikta pretplūdu pasākumu ekonomiskā lietderība un atdeve, kā arī identificēti tie pretplūdu pasākumi, kuri ir prioritāri un būtu īstenojami ātrākā laika posmā.  

Rīgas plūdu riska pārvaldības plāna stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums izstrādāts saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, un to ir veicis SIA «Vides konsultāciju birojs», kas tiesības uz darbu izpildi ieguva atklāta konkursa rezultātā. Pēc sabiedriskās apspriešanas novērtējuma ietvaros sagatavotais Vides pārskats tiks papildināts, un tā galīgā redakcija būs pieejama šā gada maijā. 

No 2012.gada 7.februāra līdz 17.martam ar plūdu riska pārvaldības plānu Rīgas pilsētai un tā ietekmes uz vidi novērtējumu visi interesenti var iepazīties:
 
Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4, pirmdien un ceturtdien no 10 līdz 19, otrdien un trešdien no 9 līdz 16, piektdien no 9 līdz 14;
Bolderājas bibliotēkā (Gaigalas iela 3) darbdienās no 10 līdz 19, sestdienās līdz 17;
Juglas bibliotēkā (Brīvības gatve 430a) darbdienās no 10 līdz 19, sestdienās līdz 17;
Sarkandaugavas bibliotēkā (Aptiekas iela 14) darbdienās no 10 līdz 20, sestdienās līdz 17;
Interneta mājas lapās: www.rdpad.lv un www.rigapretpludiem.lv.
 
Rakstiskas atsauksmes un priekšlikumus par minētiem dokumentiem līdz 17.martam lūdzam iesniegt personiski Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā (Amatu ielā 4) vai sūtīt pa pastu uz Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Ekonomikas pārvaldi Amatu ielā 4, Rīgā, LV-1050. Priekšlikumus var iesniegt arī elektroniski, rakstot uz e-pasta adresi: mareks.krumins@riga.lv 
 
Par projektu: projekta «RĪGA PRET PLŪDIEM» (pilnais nosaukums «Rīgas pilsētas virszemes ūdeņu ietekmju novērtēšana, novēršana un ekoloģiskā stāvokļa uzlabošana») realizāciju Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments uzsāka 2010.gada februārī, un tas noslēgsies 2012. gada 30. novembrī. Galvenais projekta mērķis ir savlaicīgi izpētīt hidroloģiskos procesu -  vējuzplūdu, pavasara palu, nokrišņu izraisīto teritoriju applūšanu, ietekmi uz gruntsūdens līmeni, kā arī krastu eroziju jeb noskalošanos, kas nākotnē saistībā ar klimata pārmaiņām varētu negatīvi ietekmēt Rīgas iedzīvotājus, ekonomiku, kā arī dabas un kultūras mantojuma saglabāšanu, un izstrādāt risinājumus, kā šo ietekmi novērst vai mazināt. Kopējās projekta izmaksas ir 662 240 EUR, to vienādās daļās līdzfinansē Eiropas Savienības finanšu programma apkārtējai videi LIFE+ un Rīgas pašvaldība. 
 
 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu