Darbaspēka nodokļu slogu varētu samazināt no 2013.gada

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lai samazinātu darbaspēka nodokļu slogu no 2013.gada, primāri būtu jāvirzās uz ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamā minimuma celšanu, žurnālistiem otrdien pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Viņš atgādināja, ka valdības rīcības plāns paredz uzdevumu līdz šā gada vidum vienoties, kā tieši samazināt darbaspēka nodokļu slogu ‒ vai ar neapliekamā minimuma paaugstināšanu, IIN pamatlikmes samazināšanu vai citiem instrumentiem.

«Es personīgi sliecos uz to, ka prioritārs jautājums būtu neapliekamā minimuma paaugstināšana, bet var vērtēt arī pakāpenisku IIN likmes pazemināšanu vidējā termiņā, tuvojoties Igaunijas līmenim,» teica premjers.

Viņš arī norādīja, ka krīzes laikā atvieglojums par apgādībā esošajām personām praktiski palika neskarts, savukārt neapliekamais minimums tika samazināts kā viens no konsolidācijas pasākumiem.

Jau vēstīts, ka valdība no 2013.gada plāno pakāpeniski samazināt darbaspēka nodokļu slogu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu