Divu dienu laikā Rīgā izķer vietas uz bezmaksas latviešu valodas mācībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Jau otrajā dienā pēc pieteikšanās izsludināšanas ir nokomplektētas visas bezmaksas latviešu valodas apmācības grupas, tāpēc izglītības iestādes pārtrauc iedzīvotāju pieteikumu pieņemšanu. Kā informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Indra Vilde, gadījumā, ja līdz šī gada beigām vēl būs iespēja pieteikties uz bezmaksas latviešu valodas kursiem, iedzīvotāji par to tiks informēti.

Izglītības iestādes, kas īsteno projektu «Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem», informēja, ka interesentu skaits bija ļoti liels un pieteikušos skaits krietni pārsniedza piedāvājumu.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments organizēja konkursu par kursu rīkošanu, lai nodrošinātu iespēju mācīties latviešu valodu. Konkursā tika iesniegti 20 projektu pieteikumi par kopējo summu 191 875 lati, taču konkursa rezultātā tiks īstenoti seši projekti par 65 746 latiem.

Pērn par Rīgas pašvaldības organizētajiem latviešu valodas kursiem bija liela iedzīvotāju interese un pieprasījums. Projektam tika atvēlēti 30 986 lati, un tos apmeklēja vairāk nekā 500 rīdzinieku.

No februāra līdz maijam un no augusta līdz novembrim latviešu valodu varēs apgūt IU «Intas Straubergas valodu centrs» Aspazijas bulvārī 32. No februāra līdz jūnijam un no augusta līdz oktobrim Latvijas Pašvaldību mācību centrā Biķernieku ielā 4 notiks kursi «Latviešu valodas apguve kā sociālās integrācijas instruments».

No marta līdz jūnijam un no augusta līdz novembrim latviešu valodas apguves kursi notiks biedrībā «Latvijas Tautas skola», bet no februāra līdz jūnijam un no augusta līdz novembrim latviešu valodu varēs apgūt Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskajā centrā Kaņiera ielā 15. Latviešu valodas apguves kursus Rīgas 34.vidusskolas skolēnu vecākiem un Rīgas pilsētas Pārdaugavas iedzīvotājiem no marta līdz jūnijam un no septembra līdz novembrim organizēs arī Rīgas 34.vidusskola Kandavas ielā 4.

Valsts aģentūra «Latviešu valodas aģentūra» no marta līdz jūnijam un no augusta līdz novembrim rīkos latviešu valodas kursus Rīgas mazākumtautību skolu skolēnu vecākiem, kuri risināsies vairākās skolās visās Rīgas apkaimēs - Rīgas 63.vidusskolā Baltezera ielā 6 un Rīgas Purvciema vidusskolā Detlava Brantkalna ielā 5, Rīgas 72.vidusskolā Ikšķiles ielā 6, Rīgas 92.vidusskolā Ulbrokas ielā 3, kā arī Rīgas 95.vidusskolā Vienības gatvē 178 un Rīgas 68.vidusskolā Dzirciema ielā 43a.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu