Keišs: mēs tiekam baisi konfrontēti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valodu referendums ir radies no politiskām intrigām, taču neskatoties uz to, Latvijas pilsoņiem ir jāiet un jānobalso pret krievu valodu kā otru valsts valodu. Tā uzskata Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

Sarunā Latvijas Radio aktieris norādīja, ka jautājums par referendumu patiešām ir absurds, jo pat krievi neies balsot par krievu valodu, bet gan par to, lai viņi tiktu pamanīti.

«[..] Bet latviešiem tas ir izveidojies tā, ka ir jāaizstāv sava valsts. Šis jautājums ir nobriedis un mēs tiekam baisi konfrontēti. Neskatoties uz to visu, to [balsot referendumā pret divvalodību] vajag iet darīt, lai tas procents būtu nepārprotams,» sacīja Keišs.

«Tā aiziešana [uz referendumu] nav tāda valsts aizstāvēšana, kā bija 1919.gadā, kad jauni puikas lēja asinis par neatkarīgu Latviju, vai arī pirms 21 gada barikādēs. Tagad vajag tikai pasi un aiziet nobalsot par savu valodu,» teica viņš.

Latvijas Radio ceturtdien vēstī, ka daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki apvienojušies, lai aicinātu cilvēkus balsot pret izmaiņām Satversmē. Šodien viesnīcā «Radi un draugi» notiks viņu organizētās akcijas «Celies un ej! Tu zini, kā balsot!» pasākums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu