Uzsāk nekustamo īpašumu apsekošanu Valmieras pilsētā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valmieras pilsētas Būvvaldes speciālisti uzsākuši nekustamo īpašumu apsekošanu pilsētā, lai salīdzinātu dabā esošās būves ar reģistros fiksēto informāciju, portālu «Apollo» informēja Inese Pabērza, Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja. 

Būvvaldes vadītāja Jolanta Brūniņa saka: «Tā kā Valmieras pilsētas pašvaldības dome lēmusi, ka ar nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) 2012.gadā netiek apliktas dzīvojamo māju palīgēkas, kuru platība pārsniedz 25 m2, izņemot garāžas, lai šajā gadā īpašniekiem ļautu veikt nepieciešamās korekcijas Valsts zemes dienesta kadastru datu bāzē, arī Būvvaldes speciālisti apsekojumos īpaši vērsīs uzmanību uz šīm būvēm, jo izmaiņas reģistros līdz 1.oktobrim iespējams veikt bez maksas. No 2013.gada NĪN tiks piemērots par visām ēkām un būvēm, kas reāli atrodas dabā, un, saņemtais nodokļa paziņojums par neesošu palīgēku īpašniekam var nebūt patīkams pārsteigums.

Apsekosim arī tā saucamās «vecas jaunbūves»- ēkas, kas nav nodotas ekspluatācijā, kā arī atbilstoši esošajam dabā brīdināsim tos, kam beigušās izsniegto būvatļauju termiņš, bet būve nav pabeigta un nav arī iekonservēta.» 

Tā kā Valmieras pilsētas pašvaldība dome, apstiprinot noteikumus par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) piemērošanu 2012.gadā, lēmusi, ka vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošībai apdraudošu būvi 2012.gadā apliek ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3% apmērā no būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības sākot ar nākamo mēnesi pēc būves klasificēšanas attiecīgajā būvju kategorijā, pašvaldības speciālisti apsekos arī šādas ēkas un būves. 

«Aicinām valmieriešus pārskatīt savu īpašumu dokumentāciju, un neskaidrību gadījumā vērsties Valmieras pilsētas Būvvaldē, lai atrisinātu situāciju,» pauž Brūniņa. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu