Āboltiņa nodokļu nemaksātājus salīdzina ar marodieriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Cilvēkus, kas nemaksā nodokļus, var salīdzināt ar marodieriem, to intervijā telekanālam «PRO100TV» sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

«Ja cilvēks vēlas ievest valstī vairāk cigarešu, viņam jāmaksā akcīzes nodoklis. Protams, ka ienākumi no šādas tirdzniecības būs mazāki. Es to salīdzinātu ar kara laika situāciju, diemžēl. Kara laikā marodierus nošāva bez tiesas un izmeklēšanas, jo neatkarīgi no tā, ka ir karš, cilvēki nedrīkst laupīt. Nauda no šādas tirdzniecības nenonāk valsts kasē. Tā ir nauda, kas nepieciešama bērnu pabalstiem, pensijām utt.,» sacīja Āboltiņa.

Vienlaikus Āboltiņa atzina, ka Latgales attīstības jautājumi ir ļoti svarīgi un tie būtu jārisina, piešķirot tiem prioritāru nozīmi.

Āboltiņa arī norādīja, ka ļoti labi saprot, ka cilvēkiem jāpabaro savas ģimenes, taču tas nedrīkst notikt uz citu cilvēku rēķina. «Nevar būt tādas legālās kontrabandas, jo šie divi vārdi nav savienojami,» uzskata Āboltiņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu