Atklāts Berlīnes filmu festivāls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ceturtdien ar kinolenti par franču revolūciju «Les Adieux a la reine», kurā Marijas Antuanetes lomā spēlē Vācijā dzimusī Holivudas aktrise Diāna Krīgere, atklāts Berlīnes filmu festivāls.

Bez Krīgeres kostīmdrāmā redzama arī Lea Seidū, kas spēlēja Vudija Alena pagājušā gada filmā «Midnight in Paris» («Pusnakts Parīzē»), un Viržīnija Leduajena, kas starptautiski vislabāk pazīstama ar lomu drāmā «The Beach» («Pludmale»).

Filmu pēc Čantālas Tomā tāda paša nosaukuma romāna uzņēmis franču režisors Benuā Žako, atainojot franču revolūcijas pirmās dienas no Versaļas kalpotāju perspektīvas.

Francijas un Spānijas ražojuma filma arī sacentīsies par festivāla galveno balvu - «Zelta lāci».

Kinofestivālā pirmizrādi piedzīvos Holivudas aktrises Andželīnas Džolijas debijas filma režijā «In the Land of Blood and Honey», kas atspoguļo mīlas stāstu starp bosniešu sievieti un serbu vīrieti Bosnijas kara laikā.

Tāpat pirmizrāde būs viņas bijušā vīra Bilija Boba Torntona režisētajai Vjetnamas kara laika drāmai «Jayne Mansfield's Car», kas piedalīsies festivāla konkursā, kurā par balvām cīnīsies vēl 17 kinolentes.

Balvas, kuru sadalījumu noteiks žūrija ar Maiku Lī priekšgalā, tiks pasniegtas 18.februārī - dienu pirms festivāla noslēguma. Balvu par mūža ieguldījumu šogad saņems Merila Strīpa.

Pērn kinofestivāla galveno balvu ieguva irāņu režisora Asgara Farhadi ģimenes drāma «Nader and Simin: A Separation».

Starptautiskais Berlīnes kinofestivāls kino cienītājus kopā pulcē 62.reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu