Latvijas kino nozares pārstāvji piedalās starptautiskajā Berlīnes kino festivālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

62.starptautiskajā Berlīnes kino festivālā, kura programmā iekļautas divas Latvijas filmas, piedalās arī Latvijas kino nozares pārstāvji, informējot par filmēšanas vietām, atbalsta iegūšanas nosacījumiem un sadarbības iespējām ar Latvijas filmu nozares profesionāļiem. 

Latvijas stendā Berlīnes starptautiskajā kino festivālā strādā Nacionālā kino centra, Latvijas Kinoproducentu asociācijas un Rīgas filmu fonda pārstāvji, piedāvājot interesentiem gan jaunāko katalogu «Films from Latvia», gan aktuālākos statistikas datus Baltijas kontekstā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra Informācijas un izplatīšanas projektu vadītāja Kristīne Zvirbule. 
 
Līdzās informatīvajiem pasākumiem dalības stendā galvenais mērķis ir panākt maksimāli lielu interesi par jaunākajām Latvijas filmām un veicināt to starptautisko apriti. 
 
Atsevišķā stendā strādā arī studijas «Rija» producenti, kuri pārstāv gan savu, gan citu Latvijas producentu filmas, piedāvājot tās starptautiskajiem izplatītājiem. 
 
Jau ziņots, ka festivāla konkursa programmai šogad izvēlētas arī divas filmas no Latvijas - Jāņa Cimermaņa studijā «Animācijas brigāde» tapusī animācijas filma «Korida», kas piedalīsies «Generation Kplus» īsfilmu skatē, kā arī Latvijas un Igaunijas kopražojuma animācijas filma «Lote un mēnessakmens noslēpums», kur Latviju pārstāv filmu studija «Rija». Animācijas filma «Lote un mēnessakmens noslēpums» festivālā piedalīsies «Generation Kplus» pilnmetrāžas filmu skatē. 
 
Līdzās festivāla konkursam norit arī filmu profesionāļu tirgus, kurā plašākai apmeklētāju auditorijai slēgtos seansos tiks demonstrēta režisora Jura Poškus filma «Kolka Cool» un filmas no Ilonas Bičevskas producētā projekta «15 Young by Young», ko veido 15 filmas par dzīvi šodien bijušajās Padomju Savienības valstīs šo valstu jauno režisoru skatījumā. 
 
Berlīnes kino festivāls ilgs līdz 19.februārim
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu