Piksonam 54. vieta sprintā PK posmā Kontiolahti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu biatlonists Edgars Piksons šodien ieņēma 54. vietu Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā, astotā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Piksons divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu, finišā par divām minūtēm un 10,4 sekundēm zaudējot uzvaru izcīnījušajam francūzim Martēnam Furkādam.

Tikmēr 60. vietā ar divām kļūdām šaušanā finišēja Andrejs Rastorgujevs, kurš Furkādam zaudēja divas minūtes un 17,4 sekundes, bet Artūrs Koļesņikovs, šaujot ar sešām kļūdām un otrajā šaušanā netrāpot nevienā no pieciem mērķiem, ierindojās priekšpēdējā, 84. pozīcijā.

Līdz ar to Piksons un Rastorgujevs kvalificējās iedzīšanas sacīkstēm, kurās startē sprinta 60 spēcīgākie biatlonisti.

Otro vietu šodien izcīnīja krievs Timofejs Lapšins, kurš šāva bez kļūdām, bet trešais bija šveicietis Benjamins Vegers, kurš arī šāva nekļūdīgi.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem pirmajā vietā ar 720 punktiem izvirzījās Furkāds, otrais ar 710 punktiem ir norvēģis Emīls Hegle Svendsens, kurš šodien ieņēma tikai 12 .vietu, bet trešajā pozīcijā ar 607 punktiem ir vācietis Andreass Birnbahers. Tikmēr Rastorgujevs ar 22 punktiem pašlaik ieņem 72. vietu.

Šodien sprinta sacensības aizvadīs arī sievietes, kur Latviju pārstāvēs Anete Brice, bet posms noslēgsies svētdien, kad risināsies abas iedzīšanas distances.

Kā ziņots, posms piektdien sākās ar 2x6+2x7,5 kilometru jauktās stafetes sacensībām, kurās uzvaru izcīnīja Francijas kvartets Sofija Buajē, Anaisa Beskonda, Žans Gijoms Beatrī un Vensāns Žajs, bet Latvijas komanda jauktās stafetes sacensībās nepiedalījās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu