Nagla vēršas Eiropas Cilvēktiesību tiesā saistībā ar Neo lietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Bijusī «De facto» žurnāliste, tagadējā «Ventspils naftas» sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Nagla vērsusies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) ar sūdzību pret Latvijas valsti saistībā ar tā dēvēto Neo lietu.

Nagla ECT sūdzas par Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 10.panta pārkāpumu par izteiksmes brīvību, kā arī par konvencijas 8.panta pārkāpumu par tiesībām uz privātās un ģimenes dzīves neaizskaramību, liecina ECT mājaslapā pieejamā informācija.

Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību organizācijās Inga Reine aģentūrai LETA apstiprināja, ka Latvijas valdība ir informēta par šo iesniegumu, un valdībai šajā lietā jādod papildus paskaidrojumi. Lieta vēl nav pieņemta izskatīšanai pēc būtības.

Reine pieļāva, ka ECT lēmumu par tālāko lietas virzību varētu pieņemt gada laikā.

Kā ziņots, 2010.gada 14.februārī Nagla pēc saziņas ar anonīmo Neo Latvijas Televīzijas raidījumā «De facto» ziņoja par vērienīgu datu noplūdi no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas. Maijā par datu noplūdi ierosinātajā kriminālprocesā tika veiktas vairākas izmeklēšanas darbības, tostarp kratīšana žurnālistes Naglas dzīvesvietā, izņemot personīgo datoru un citus datu nesējus. Kā vēlāk atzina Latvijas Universitātes pētnieks Ilmārs Poikāns viņš bijis mītiskais Neo - persona, kura datus no VID sistēmas ieguvusi un daļu no tiem publiskojusi.

Nagla saistībā ar veiktajām izmeklēšanas darbībām iesniedza sūdzību Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai, kura to noraidīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu