Valters un Blūms neizslēdz iespēju pievienoties «VEF Rīga» klubam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix & Ieva Čīka

Latvijas basketbolisti Kristaps Valters un Jānis Blūms šodien sarunā ar «Radio 101» pastāstīja par sezonu Spānijā un iespēju parakstīt līgumu ar «VEF Rīga» klubu.

Aizvadītās nedēļas nogalē abi basketbolisti guva pa 21 punktam, bet Valters tika atzīts par Spānijas čempionāta (ACB) labāko basketbolistu portāla «eurobasket.com» versijā.

Kristaps Valters par šo atzinumu saka: «Tas nav pats svarīgākais patiesībā. Svarīgākais bija, ka beidzot no pleciem novēlās liels akmens un pārtraucām septiņu zaudējumu sēriju un pirms Karaļa kausa izcīņas tas ir pats galvenais. Esam gatavi uzvarēt.»

Jānis Blūms: «Viņiem ir laba komanda, labi spēlētāji un šo uzvaru Malagas klubam noteikti vajadzēja pirms kausa izcīņas. Komandai būs pārliecība pār saviem spēkiem un Karaļa kausa izcīņā viņi varēs labi nospēlēt.»

Jānis Blūms: «Man liekas, ka Kristapam šī ir labākā sezona, kāda ir bijusi. Kas viņam ir labs? Viss - ātrums, metiens, piespēle. Domāju, ka Kristaps ar Frīlendu ir Malagas kluba atslēgas spēlētāji. Ģērbtuvē runājam, ka Ādis jāizslēdz no spēles, ja grib uzvarēt. Kad bija spēle Bilbao, es viņu atvedu uz mājām (smejas - a.p.).»

Kristaps Valters: «Janka spēlē kā jau vienmēr, varbūt nedaudz veiksme nebija sabiedrotā šosezon, jo traumas ietekmēja, taču kopumā viņš vienmēr lēni iesāk un labi pabeidz. Viņa metiens un fiziskā sagatavotība ir Jāņa spēcīgākās puses, arī aizsardzība. Par vājajām neteikšu, bet tādu nav.»

Par nacionālo izlasi Jānis Blūms saka: «Domāju, ka... tad jau redzēs. Nenožēloju, ka spēlēju. Labi, es dabūju traumu, bet kluba treneris neko neteica, jo pērno sezonu labi nospēlēju, bet gan jau viņam gribējās kaut ko pateikt.»

Kristaps Valters: «Tas ir arī atkarīgs no manas sezonas un situācijas kopumā, vai mani kāds ņems un interesēsies. Man nav nekādu problēmu spēlēt izlasē, bet jāskatās, kāds sastāvs, kādi cilvēki un arī no LBS tas būs atkarīgs.

Jānis Blūms par mērķiem šosezon: «Eirolīgā jātiek TOP8 un Spānijā jāuzvar vietējais čempionāts.»

Kristaps Valters: «Klubam viss uzsvars tiek likts uz kausa izcīņu. Protams, ACB līgā jātiek play-off izcīņā, ja izkritīsim pirmajā kārtā, nebūs nekas šausmīgs, taču prioritāte ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs un izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaru.»

Kristaps Valters: «Līgums ar «Unicaja» man ir pēc sistēmas 1+1, ar iespēju pagarināt uz nākamo sezonu.»

Jānis Blūms: «Es pēc sezonas būšu bezdarbnieks (smejas - a.p.).»

Uz jautājumu, vai ir vēlēšanās spēlēt «VEF Rīga», Blūms atbildēja: «Noteikti, ka katram pienāk brīdis, kad jāatgriežas Latvijā. Nav runa par naudu, bet man ir vēl ambīcijas un es vēlos spēlēt tur, kur patlaban esmu, Eiropas TOP klubos. Ja neviens nepiedāvās, tad, protams, es negribētu spēlēt Spānijas kādā viduvējā klubā. Tad es labāk spēlēju savās mājās.»  

Kristaps Valters: «Kāpēc gan nē, kāpec lai es nespēlētu Latvijā? Kā jau Jānis teica, kad pienāks tāds brīdis, tad arī redzēsim. Kāpēc, lai viņi («VEF Rīga») nepiedāvātu kaut vai nākamajā sezonā? Latviešiem spēlēt kopā būtu ideāli, ja vienā komandā spēlētu pieci seši izlases spēlētāji, mēs daudz varētu sasniegt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu