Sabiedriskajā transportā siro ārvalstu ubagotāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas sabiedriskajā transportā sākuši sirot ārvalstu ubagotāji, ziņo «Neatkarīgā».

Shēma ir vienkārša - ubagotājs uzsāk ar pasažieri neitrālu sarunu, tad it kā uzdāvina smaržu, jo viņu zemē šodien esot svētku diena.

Ubagotāju upure «Neatkarīgai» pastāstījusi, ka kļuvusi tikpat nekaunīga - paņēmusi smaržu flakonu, patencinājusi par dāvanu, bet čukstus pieprasīto naudu nav devusi. Izkāpjot ievērojusi, ka autobusa priekšgalā sēž vesels pulks Sofijas viesu ar lieliem maisiem pie rokas.

Līdzīgu scēnu vilcienā novērojusi Inga, tikai tur smaržu iepakojums ar piebildi – tā ir dāvana – ticis ielikts klēpī gandrīz katram pasažierim. Pēc tam atskanējis aicinājums palīdzēt, samaksāt, cik nu katrs var. Kāds vīrietis piedāvājis 20 santīmu, pēc tam – latu, taču tas andelmani nav apmierinājis, viņa gribējusi vēl. Vīrietis gan iebildis, ka dāvana paliek dāvana, taču naudas prasītājai palīgā nācis labi noaudzis kompanjons. Vīrieti izglābis tas, ka vagonā bija daudz cilvēku.

Rīgas satiksme atgādina, ka pasažieriem ir tiesības vērsties pie šofera, lai viņš sazinās ar dispečerdienestu un izsauc policistus vai kontrolierus.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu