Deputāti mudina VID pievērst vairāk uzmanības dzīvokļu izīrētājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Spriežot par ēnu ekonomikas apkarošanu, otrdien Saeimas Nodokļu politikas apakškomisijas deputāti mudināja Valsts ieņēmumu dienestu (VID) pievērst vairāk uzmanības dzīvokļu izīrētājiem, kuri nemaksā nodokļus.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis (ZRP) norādīja, ka patlaban esot pat grūti atrast dzīvokli, par kuru tā izīrētājs maksātu valstij nodokļus, tādējādi valsts kasei paejot garām daļa iespējamo ieņēmumu. Dombrovskis skaidroja, ka ir iedzīvotāji, kuriem pieder vairāki dzīvokļi, pat veselas mājas, bet nodokļi par to netiekot maksāti.

VID pārstāvji taisnojās, ka dzīvokļu izīrēšanas faktu esot ļoti grūti konstatēt, tāpēc nodokļu iekasēšana esot apgrūtināta. Vienlaikus VID atzina, ka šī esot viena no darbības prioritātēm.

«Te ir acīmredzama problēma. Skaidrs, ka nodokļus varētu iekasēt, bet maksāt neviens tos negrib. VID saka, ka tas ir sarežģīti, bet tāpēc jāmeklē risinājumi,» pauda Dombrovskis, solot, ka apakškomisija pie šī jautājuma vēl atgriezīsies.

Deputāti šodien apakškomisijas sēdē iepazinās ar paveikto un iecerēm ēnu ekonomikas apkarošanas jomā.

Kā vienu no tēmām, pie kurām būtu cītīgāk jāstrādā, deputāti minēja publisko iepirkumu jomas sakārtošanu, jo šajā sfērā valsts kasei garām aizplūstot daudz nodokļu.

LETA jau ziņoja, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pērn izveidoja Nodokļu politikas apakškomisiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu