Video: Zādzības un terorisms noved Putinu aiz restēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Krievijas interneta vides karstākais hits - reportāžas video, kurā Krievijas premjers tiesas zālē tiek apsūdzēts terorismā un zādzībās. Ja iepriekšējais jociņš - ar Medvedeva jaungada apsveikumu tropiskās noskaņās - vēl bija vieglas dabas, tad šis jau robežojas ar melno humoru, vēsta «newsru.com».  

Rullītī redzams vīrietis, kurš vizuāli ļoti atgādina Vladimiru Putinu. Vīrietis atrodas aiz restēm Maskavā - Hamovņičeskas tiesas zālē. Balss aizkadrā vēsta, ka premjers tiek apsūdzēts vairākos Kriminālkodeksa pantos: «Par valsts īpašuma zādzību», «Finanšu mahinācijās», «Amata pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā». 

Video rullītī tiek teikt, ka «rīt» tikšot nolasīts spriedums par galveno apsūdzības punktu. Pēc Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 205. panta bijušais premjers tiek apsūdzēts par to, ka, esot varas pārstāvis, piedalījies terorakta gatavošanā ar mērķi iebiedēt iedzīvotājus un izdarījis spiedienu uz varas orgāniem. Premjeru tiesā tiesnesis Viktors Daņilkins, kurš piesprieda Mihailam Hodorkovskim 13,5 gadus cietumsoda.  

Tiek uzskatīts, ka šis ir reklāmas video pilnmetrāžas «dokumentālajai» filmai » Uzbrukusm Krievijai», kas uzņemta pēc Aleksandra Litviņenko grāmatas «FDD uzspridzina Krieviju». Tā stāsta par 1999. gada teroraktiem Buinakskā, Maskavā  un Volgodonskā. Autora versija liecina, ka aiz šiem sprādzieniem stāv tieši Vladimirs Putins un Federālās drošības dienests. Kā liecina BBC informācija, tiesības demonstrēt šo filmu Krievijā saņemtas aizvadītā gada 9. decembrī. 

 
 
 
 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu