Šķēlem astoņi punkti, Strēlniekam astoņas piespēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pārliecinošu zaudējumu VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlē trešdien piedzīvoja Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas «Kalev», kas A apakšgrupas cīņā ar 55:100 (13:33, 17:21, 19:22, 6:24) izbraukumā kapitulēja spēcīgajam Krievijas klubam Kazaņas «Unics».

Šķēle laukumā pavadīja nepilnas 36 minūtes, kas bija ilgākais spēles laiks mačā, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot trīs no septiņiem divpunktu metieniem un divus no četriem soda metieniem, bet garām grozam raidot visus trīs tālmetienus. Tāpat latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, četras reizes pārtvēra bumbu un pieļāva četras kļūdas, cīņu noslēdzot ar septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais «Kalev» komandā ar 16 punktiem bija Reimo Tamms, bet «Unics» rindās ar 19 punktiem izcēlās Nātans Džavaji.

Šobrīd A apakšgrupas kopvērtējumā «Kalev» ar vienu uzvaru 12 aizvadītajās spēlēs ieņem pēdējo, devīto vietu, bet «Unics» basketbolisti ar 12 panākumiem 13 mačos ir pirmajā pozīcijā. Tikmēr Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» ar septiņām uzvarām 13 cīņās ieņem trešo vietu A apakšgrupā.

Citā spēlē trešdien bez punktiem palika Jānis Strēlnieks, bet viņa pārstāvētā Sanktpēterburgas «Spartak» B apakšgrupas cīņā ar 88:66 (24:15, 23:16, 15:15, 26:20) izbraukumā uzvarēja Baltkrievijas klubu «Minsk-2006».

Strēlnieks spēlēja nepilnas 24 minūtes, garām grozam raidot vienīgo divpunktu metienu un abus tālmetienus, kā arī izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas un pieļāva divas kļūdas, kas viņam ļāva tikt pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais «Spartak» komandā ar 21 punktu bija Vladimirs Dragičevičs, bet «Minsk-2006» rindās ar 15 punktiem izcēlās Aleksejs Trostineckis.

B apakšgrupas kopvērtējumā «Spartak» ar desmit uzvarām 12 mačos šobrīd ieņem otro vietu, bet «Minsk-2006» ar vienu panākumu 13 cīņās ir pēdējā, devītajā pozīcijā. Šīs apakšgrupas līderpozīcijā pašlaik ar 11 panākumiem 12 mačos ir Krievijas čempioni Maskavas CSKA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu