Iegādātos dzīvokļus «One Baltic» piedāvā īres tirgū

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nevienu no Latvijā iegādātajiem dzīvojamajiem īpašumiem Lielbritānijas uzņēmums «One Baltic Investment Group» («One Baltic») tuvāko gadu laikā neplāno pārdot, visi īpašumi tiek izīrēti, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja «One Baltic» izpilddirektors Jurijs Ušeņins. 

«Investīciju projektus Rīgā neuztveram kā spekulatīvus projektus, «One Baltic» stratēģija neparedz īstermiņa investīcijas, piemēram, - šodien nopirkām, rīt pārdodam. Lielākā daļa «One Baltic» nopirkto kvadrātmetru ir tādi kā Kaivas ielā 50 - nepabeigti dzīvokļi bez apdares, kurus iepriekšējais īpašnieks nav spējis pabeigt. «One Baltic» sadarbībā ar vietējām būvfirmām veic dzīvokļu apdari un tad tos piedāvā īres tirgū,» skaidroja Ušeņins. 

Viņš piebilda, ka «One Baltic» cenšas ieviest jaunievedumus Latvijas īres tirgū, piemēram, jau veicot Mārupē iegādāto dzīvokļu apdares darbus, potenciālajiem īrniekiem tika piedāvāts - ja īrnieks vēlas noslēgt ilgtermiņa īres līgumu, piemēram, uz trīs gadiem, tad īrniekam ir dzīvokļa izpirkšanas tiesības. Turklāt pēdējā gada laikā iemaksātā īres maksa tiks skaitīta kā iemaksa par dzīvokļa iegādi. 

«Bijām pārsteigti, cik lielu interesi šāds piedāvājums ir izraisījis, un tagad ar pūlēm paspējam tikt galā ar dzīvokļu apdares darbiem, jo īrnieki šos dzīvokļus jau gaida. Jau ir zināmi īrnieki pat tiem dzīvokļiem Mārupē, kuru apdares darbus plānots pabeigt tikai maijā,» sacīja Ušeņins.

Vienīgi jāņem vērā tas, ka uzreiz veikt 353 dzīvokļu apdares darbus, kā tas ir Kaivas ielā 50, ir diezgan grūti, norādīja uzņēmējs. Darbi tiek veikti pakāpeniski, piemēram, Mārupē vienlaikus tiek veikta vienas kāpņu telpas visu dzīvokļu apdare.
 
«Pabeidzam vienu kāpņu telpu, ķeramies klāt pie nākamās. Šī metode ir labāka, jo daudzās kāpņu telpās jau dzīvo iedzīvotāji un viņi nevēlētos dzīvot būvlaukumā, par kādu māja kļūtu, ja vienlaikus notiktu apdares darbi pilnīgi visos dzīvokļos. Tāpēc «One Baltic» izvēlas tādas būvniecības kompānijas, kuras darbus var veikt rūpīgi un labā kvalitātē,» piebilda Ušeņins.
 
Viņš skaidroja, ka Latvijas iedzīvotāji savā mentalitātē tomēr ir privātīpašnieki, un mentalitāte pārāk ātri nemainās. «Vienkārši tagad ir maz iespēju iegādāties dzīvokli, tāpēc cilvēki ir spiesti īrēt, tāpēc arī aug pieprasījums pēc īres. Jebkurā gadījumā cilvēki domā tā - tagad man vajag kaut kur dzīvot, bet agri vai vēlu kaut ko nopirkšu,» skaidroja Ušeņins.
 
Vēl viens iemesls, kāpēc aug īres tirgus, ir tas, ka jaunā paaudze redz, kā šis tirgus strādā Rietumeiropā, ASV, un nolemj arī paši visu dzīvi dzīvot īrētā īpašumā, sacīja Ušeņins.
 
Jautāts, vai «One Baltic» plānos nav īres bizness Latvijā uz ilgāku laiku par pāris gadiem, Ušeņins sacīja, ka ļoti iespējams, ka kādu objektu «One Baltic» arī saglabā savā īpašumā uz ilgu laiku, lai nodarbotos tieši ar īres biznesu.
 
«Visas veiktās investīcijas ir ilgtermiņa, tāpēc mierīgi četrus vai piecus gadus varam vērot tirgu, tā attīstību un atkarībā no situācijas pieņemt lēmumus,» uzsvēra Ušeņins.
 
Jau ziņots, ka uzņēmums «One Baltic Investment Group» («One Baltic») gada laikā nekustamo īpašumu iegādē Latvijā investējis aptuveni 40 miljonus eiro (28 miljonus latu).
 
Patlaban «One Baltic» jau ir noformējis sākotnējo investīciju portfeli, tāpēc uzņēmums vērtē iespējas tirgū un pirks interesantus dzīvojamo vai biroju ēku objektus, taču konkrēti investīciju apjomu plāni tuvākajam laikam netiek izvirzīti, skaidroja Ušeņins.
 
Uzņēmums Latvijā ir iegādājies biroju ēkas Tērbatas ielā 14 un Vienības gatvē 87H, dzīvojamās ēkas Raiņa bulvārī 3, Kaivas ielā 50, kompleksu «Vāgnera rezidence» Vāgnera ielā 18 un 20, kā arī ēku Zeltrītu ielā 26, Mārupē.
 
«One Baltic» tika dibināta nedaudz vairāk nekā pirms gada ar mērķi veikt investīcijas postpadomju valstīs. Patlaban ir projekti Ukrainā, tiek veikts Kazahstānas un Azerbaidžānas nekustamo īpašumu tirgus monitorings, taču pagaidām šajās valstīs investīcijas vēl nav veiktas un tuvākajā laikā netiek plānotas, skaidroja Ušeņins. 
 
Lielbritānijas uzņēmums «One Baltic Investment Group» specializējas investīcijās un nekustamā īpašuma objektu attīstībā. Uzņēmums fokusējas uz ātri augošiem reģioniem, kur ir ievērojams pieprasījums pēc dzīvojamām un komercplatībām, tāpēc «One Baltic» investē Baltijas valstīs, Ukrainā un Krievijā. Priekšroka tiek dota dzīvojamiem un biroju īpašumiem, ieguldot naudu gan pabeigtos objektos, gan celtniecības stadijā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu