Pabeigta un saskaņota Gaismas pils fragmenta iekšējā apdare

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nacionālā Būvkompāniju apvienība

Piektdien, 17. februārī, Nacionālā Būvkompāniju apvienība (NBA) iepazīstināja ar pabeigtā Gaismas pils fragmenta iekšējo apdari, ko janvarī apstiprināja ēkas arhitekts Gunārs Birkerts.

Pirms dažām nedēļām arhitekts Gunārs Birkerts viesojās Latvijā un apstiprināja ēkas fragmentā redzamos iekšējās apdares elementus un materiālus – paklājus, grīdas flīzes, grīdas parketa dēļus, granītu, paceļamo grīdas konstrukciju, sienu, kolonnu apdares materiālus, gaismas ķermeņus pie logu ailēm, kas izgaismos ēkas logus diennakts tumšajā laikā un citus interjera materiālus. 

NBA būvdarbu vadītājs Valdis Koks pastāstīja, ka 75% ēkas apdares materiāli tiek izgatavoti Latvijā no ievestām sagatavēm, piemēram, fasāde, parkets, kolonnu apdare, metāla apdares paneļi. Ēkas iekšējā apdarē izmantoti ap 25% Latvijā rūpnieciski ražoti apdares materiāli - piemēram, bērza finierēti koka paneļi, durvis un koka akustiskie griesti. Viņš arī norādīja, ka projekta autors Gunārs Birkerts sienu apdares materiālu - Kanādas kļavas finierētus koka peneļus, aizvietojis ar bērza koka finierējumu. 

Šobrīd būvlaukumā nodarbināti vairāk nekā 360 strādnieku. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu