«One Baltic»: Latvijas nekustamo īpašumu tirgus ir stabilizējies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas nekustamo īpašumu tirgus pēdējā gada laikā ir stabilizējies, īpaši tas attiecināms uz Rīgu, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja «One Baltic» izpilddirektors Jurijs Ušeņins. 

«Kad pirms pusotra gada «One Baltic» sāka pētīt Latvijas tirgu, jutām lielu neziņu, pat objektu īpašnieku paniku par nākotni. Daudzi bija gatavi īpašumu pārdot pat lētāk par tā brīža tirgus cenām,» sacīja Ušeņins. 

Nedaudz mazāk nekā pirms gada īpašumu cenas nebija mainījušās, taču tirgū atgriezās pārliecība par nākotni, visi tirgus dalībnieki nomierinājās, norādīja uzņēmējs. 

«Tagad varu konstatēt, ka «One Baltic» visus jau iegādātos objektus ir nopirkusi tirgus zemākajā punktā. Daži eksperti saka, ka kopš tā laika noticis neliels cenu kāpums, citi apgalvo, ka cenas nemainās, taču no «One Baltic» viedokļa ir labi abi varianti,» skaidroja Ušeņins. 

Tuvākajā nākotnē «One Baltic» plāno gūt ienākumus no īpašumu izīrēšanas, sacīja Ušeņins. Viņš piebilda, ka finanšu tirgi pasaulē patlaban ir ļoti nestabili, taču nekustamais īpašums ir viens no stabilākajiem ekonomikas sektoriem - iedzīvotāji jebkuros apstākļos meklēs, kur dzīvot, pirks vai īrēs dzīvokļus. 

«Gala rezultātā ieguvējs būs tas, kas cilvēkiem palīdzēs īpašumus iegādāties. Banku sektoru patlaban ir nobiedējusi iepriekšējā krīze, un bankas īpašumu iegādi patlaban finansē nelabprāt. Ja bankas atsāktu finansēšanu, tirgus kļūtu aktīvāks. Finansēšana noteikti atsāksies, pēc gada, varbūt pēc diviem, patlaban ir tāda neskaidra situācija - gan ar eirozonu, gan ekonomikas attīstības perspektīvām. Toties tagadējā situācijā «One Baltic» piedāvājums īrēt ar iespēju dzīvokli izpirkt cilvēkiem ir pietiekami izdevīgs,» skaidroja Ušeņins. 

Jau ziņots, ka uzņēmums «One Baltic Investment Group» («One Baltic») gada laikā nekustamo īpašumu iegādē Latvijā investējis aptuveni 40 miljonus eiro (28 miljonus latu). 

Patlaban «One Baltic» jau ir noformējis sākotnējo investīciju portfeli, tāpēc uzņēmums vērtē iespējas tirgū un pirks interesantus dzīvojamo vai biroju ēku objektus, taču konkrēti investīciju apjomu plāni tuvākajam laikam netiek izvirzīti, skaidroja Ušeņins. 

Uzņēmums Latvijā ir iegādājies biroju ēkas Tērbatas ielā 14 un Vienības gatvē 87H, dzīvojamās ēkas Raiņa bulvārī 3, Kaivas ielā 50, kompleksu «Vāgnera rezidence» Vāgnera ielā 18 un 20, kā arī ēku Zeltrītu ielā 26, Mārupē.
 
«One Baltic» tika dibināta nedaudz vairāk nekā pirms gada ar mērķi veikt investīcijas postpadomju valstīs. Patlaban ir projekti Ukrainā, tiek veikts Kazahstānas un Azerbaidžānas nekustamo īpašumu tirgus monitorings, taču pagaidām šajās valstīs investīcijas vēl nav veiktas un tuvākajā laikā netiek plānotas, skaidroja Ušeņins.
 
Lielbritānijas uzņēmums «One Baltic Investment Group» specializējas investīcijās un nekustamā īpašuma objektu attīstībā. Uzņēmums fokusējas uz ātri augošiem reģioniem, kur ir ievērojams pieprasījums pēc dzīvojamām un komercplatībām, tāpēc «One Baltic» investē Baltijas valstīs, Ukrainā un Krievijā. Priekšroka tiek dota dzīvojamiem un biroju īpašumiem, ieguldot naudu gan pabeigtos objektos, gan celtniecības stadijā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu