Krievu valodas statusa maiņai pietrūcis gandrīz pusmiljona balsu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lai krievu valoda referendumā tiktu apstiprināta par otro valsts valodu, pietrūkušas 499 155 balsis, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

CVK šodien saņēmusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistra departamenta informāciju par balsstiesīgo pilsoņu skaitu tautas nobalsošanas dienā 18.februārī. Saskaņā ar šo informāciju tautas nobalsošanas dienā valstī bija reģistrēti 1 545 004 vēlētāji, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Tādējādi secināms, lai grozījumi Satversmē tiktu atbalstīti, tautas nobalsošanā par to pieņemšanu bija jānobalso 772 502 vēlētājiem jeb vismaz pusei no balsstiesīgo pilsoņu skaita, skaidroja Bērziņa.

Saskaņā ar CVK apkopotajiem provizoriskajiem tautas nobalsošanas rezultātiem par Satversmes grozījumu pieņemšanu ir nobalsojuši 273 347 vēlētāji, bet pret grozījumu pieņemšanu bijuši 821 722 vēlētāji. Provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti liecina, ka likumprojekts «Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē» tautas nobalsošanā nav pieņemts.

Tautas nobalsošanā balsotāju sarakstos bija ierakstīts 1 098 921 vēlētājs, tautas nobalsošanā tika saņemtas 1 098 593 derīgas balsošanas zīmes. No visām derīgajām zīmēm 3524 jeb 0,32 procenti balsošanas zīmju tika atzītas par nederīgām, jo tajās vēlētāji bija atzīmējuši vai nu abas atbildes «par» un «pret», vai nevienu no atbildēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu