Muižnieks: prom aizbraukušie nav zuduši Latvijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Latvijas pilsoņu augstā aktivitāte referendumā ārvalstīs ir signāls, ka prom aizbraukušie vēl «nav zuduši» Latvijai, aģentūrai LETA sacīja jaunievēlētais Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks.

«Tas, ka cilvēki seko aktīvi līdzi notikumiem, bija cerīgs signāls, ka varbūt nevajag pavisam norakstīt šos cilvēkus kā zudušus Latvijai un viņiem tomēr rūp, kas notiek Latvijā,» sacīja Muižnieks.

Viņš atgādināja, ka līdz šim vēlēšanās un referendumos piedalījās, lielākais, 10% no ārvalstīs dzīvojošiem Latvijas pilsoņiem un aptaujas liecinājušas, ka emigrējušie ir atsvešinājušies no Latvijas un «jau nobalsojuši ar savām kājām».

Valodu referendums liek domāt, ka cilvēki ir gatavi piedalīties Latvijā notiekošajos procesos un varbūt arī atgriezties dzimtenē, bilda jaunievēlētais komisārs.

Kā ziņots, kopumā ārvalstīs referendumā piedalījās 39 763 Latvijas pilsoņi. Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem pret balsoja 31 461 jeb 79,24% nobalsojušo, bet par - 8163 jeb 20,56% referenduma dalībnieku.

Šī ir līdz šim lielākā balsotāju aktivitāte ārvalstīs.

Visvairāk vēlētāju ārvalstīs ir balsojuši Lielbritānijā, Īrijā, ASV, Vācijā, Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu