LTV noliedz žūrijas pārkāpumus «Mad Show Boys» vērtējumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau vēstījām, ka grupas «Mad Show Boys» dalībnieks Garijs Poļskis bija [s:40675], kas adresēta LTV valdes loceklim Edgaram Kotam, kurā Poļskis norāda uz apzinātu viņa sacerētās dziesmas zemāku vērtēšanu, lai tā nenokļūtu «Eirovīzijas» dziesmu konkursa starptautiskajā finālā. 

Viņš arī norādīja uz žūrijas atlases kritēriju pārkāpumiem un lūdza Kotu sniegt informāciju, kurš izplata melīgus apgalvojumus par plaģiātu, kā arī informāciju par SMS balsojuma autentiskumu. Poļskis arī norādīja, ka ir gatavs izmantot savas Krimināllikumā un Civillikumā dotās tiesības, lai sauktu pie juridiskās atbildības vaininiekus par personas goda un cieņas aizskārumu.

Latvijas Televīzija izsūtījusi atbildes vēstuli, skaidrojot situāciju un atbildot uz Garija Poļska jautājumiem:

«Latvijas Televīzija, atsaucoties uz dziesmas «Music Thief» autora Garija Poļska 2012.gada 19.februāra sūdzību par «Eirodziesma 2012» balsojumu, izplata atbildes paziņojumu, norādot, ka Latvijas Televīzijas rīcībā nav informācija, ka kāda persona žūrijas balsošanas istabā būtu izplatījusi sūtītajā vēstulē minēto informāciju - ka «Music Thief» uzvaras gadījumā Latvijai draudētu tiesas prāva par autortiesību pārkāpumiem un tāpēc, lai saglabātu Valsts reputāciju, dziesma ir jāvērtē ar zemu atzīmi. Neviens no žūrijas locekļiem nav vērsies pie Latvijas Televīzijas ar sūdzību, ka kāda persona vai kāds no žūrijas locekļiem ir devis norādījumus vai mēģinājis tos ietekmēt augstāk minētajā vai kādā citā veidā. Ņemot vērā, ka katrs žūrijas loceklis konkursa dziesmas vērtē individuāli, dziesmas vērtējumu apliecinot ar savu parakstu, Latvijas Televīzijai nav pamata apšaubīt žūrijas balsošanas rezultātus un iejaukties tās kompetencē. Žūrija kā ekspertu komisija ir neatkarīga un darbojas autonomi.

Atbildot uz sūdzības iesniedzēja pārmetumiem par žūrijas locekļu atlasi, Latvijas Televīzija vēlas norādīt, ka galvenais kritērijs žūrijas locekļa izvēlē ir nevis žūrijas locekļa saistība ar kādu personu (tās neesamība), bet gan žūrijas locekļa saistība ar pašu dziesmu (tās neesamība) kā tās producentam, autoram, izpildītājam vai kādā citā veidā tā, ka žūrijas loceklis būtu personīgi ieinteresēts dziesmas dalībai konkursā. 

<em>(rezultātus varat apskatīt &scaron;eit)</em>

Vērtējot sūdzības iesniedzēja pretenzijas, Latvijas Televīzija vēlas norādīt, ka katras dziesmas vērtējums ir subjektīvs, vai tas būtu žūrijas vai skatītāju vērtējums. Katram no viņiem ir tiesības un pat pienākums paust savu viedokli. Tāpat kā katram konkursa dalībniekam ir pienākums šo viedokli respektēt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu