«BRIT Awards» balvu pasniegšanas ceremonijā triumfē Adele

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Britu mūzikas balvu «BRIT Awards» pasniegšanas ceremonijā otrdien triumfējusi britu soulmūzikas dziedātāja Adele, kura jau amerikāņu «Grammy» mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā pieredzēja spīdošus panākumus.

Balva par gada labāko britu albumu tika piešķirta Adeles albumam «21», kas iekarojis Lielbritānijas un ASV mūzikas topu virsotnes.

Saņemot prestižo apbalvojumu, māksliniece sacīja, ka nekas nespēj darīt viņu lepnāku, kā atgriešanās mājās ar sešām «Grammy» balvām un britu labākā albuma balvas iegūšana dzimtenē.

Adele pateicās savai ierakstu kompānijai par to, ka tā atļāvusi būt viņai tādai māksliniecei, kāda viņa vienmēr vēlējusies būt, kā arī teica paldies saviem faniem.

Otrdien Adele tika pie balvas arī labākās britu solomākslinieces kategorijā.

Kopumā dziedātāja bija nominēta trim «BRIT Awards» balvām, tostarp arī balvai par labāko britu singlu, kura šoreiz gan tika grupai «One Direction» par dziesmu «What Makes You Beautiful», nevis Adeles mūzikas topu iekarotājam «Rolling in the Deep».

Kā jau prognozēts, «BRIT Awards» pasniegšanas ceremonijā lieliskus panākumus guva arī angļu dziedātājs Eds Šīrens, kurš bija nominēts četrām balvām, šajā ziņā aizsteidzoties priekšā Adelei.

Tomēr tāpat kā Adele, arī Šīrens mājās devās ar divām balvām, kuras ieguva kategorijās «Labākais britu solomākslinieks» un «Labākā britu debija».

Savukārt balva kategorijā «Labākā britu grupa» tika «Coldplay», kas par tādu atzīta jau trešo reizi, šajā jomā kļūstot par rekordisti «BRIT Awards» balvu vēsturē.

Balvu «Labākais ārzemju solomākslinieks» ieguva Bruno Marss, bet par labāko ārzemju grupu atzīta «Foo Fighters».

Savukārt par labāko starptautisko solomākslinieci otro gadu pēc kārtas atzīta Barbadosas popdīva Riana.

Kā ziņots iepriekš, balva par īpašu ieguldījumu mūzikā tika pasniegta britpopa veterāniem «Blur».

Balvu pasniegšanas ceremonija norisinājās Londonas arēnā «O2», kur vakara gaitā uzstājās Adele, Bruno Marss, «Coldplay», Šīrens, «Florence & the Machine», Riana, Noels Galahers, kā arī «Blur».

Adelei tā bija tikai otrā uzstāšanās kopš pagājušajā gadā izdarītās balssaišu operācijas.

Jau ziņots, ka mākslinieces atgriešanās uz skatuves notika «Grammy» mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā Losandželosā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu