Vai erotiskā masāža ir krāpšana?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

«Ko nozīmē fakts, ka vīrietis, kuram ir draudzene un ir attiecībās viss ir labi, tomēr apmeklē erotiskās masāžas salonus? Vai tā ir krāpšana? Izrunājoties, vīrietis apgalvo, ka viss esot kārtībā, ka iešana uz masāžām,  neko nenozīmē…» neizpratnē portālam mammam.lv/tetiem.lv padomu vaicā kāda jauna sieviete. Skaidro attiecību konsultants Arturs Šulcs.

Pozitīvais sākums
Iesākumā jāuzsver, ka liels solis pozitīvā virzienā ir tas, ka pāris par šo jautājumu ir runājuši, jo kā gan citādi sieviete zinātu, ka vīrietis dodas uz erotisko nevis vienkārši masāžu. Pozitīvā sākuma loģiskais turpinājums ir vienkāršs – sievietei vajadzētu mēģināt izprast, kas ir tās lietas, ko viņas vīrietis vēlas saņemt erotiskās masāžas laikā. Tajā pašā laikā arī jaunajai sievietei būtu labi apzināties, ko vēlas saņemt viņa. Jo ir taču iespējams abas vēlmes var apvienot. Varbūt, nedarot pāri otram, var vēlmes realizēt citur. Varbūt meitene var pārvarēt aizspriedumus un uz erotisko masāžu doties kopā ar mīļoto vīrieti. Galvenā doma – šo it kā problēmu padarīt par ieguvumu. Ja partneris masāžas laikā saņem viņam tik ļoti nepieciešamās emocijas un sajūtas, viņš ir daudz apmierinātāks un laimīgāks, un pēc tam ir spējīgs daudz vairāk dot šajās attiecībās.

Erotiskā masāža ir krāpšana?
Erotiskā masāža nav krāpšana, lai gan sabiedrībā valda aizspriedums, ka daudzas lietas, kas saistās ar seksualitāti, seksuāliem pieskārieniem, ir aizliedzams. Tomēr tā ir tāda pati nodarbe, kā citas, kur cilvēks izbauda sajūtas, kādas citur nevar saņemt. Pie šādām nodarbēm pieskaitāma arī dejošana, izpletņlēkšana, izjāde ar zirgiem, rallijs, peldēšana un citas līdzīgas nodarbes. Masāža pēc būtības nav nekas slikts vai nosodāms. Tas ir tas pats, kas doties pie friziera, kurš masē galvu, manikīra, kurš glāsta rokas, vai kosmetologa, kurš maigi pieskaras sejai. Arī šo procedūru rezultātā cilvēks saņem baudu. Un nereti šīs sajūtas ir daudz spēcīgākas un seksuālākas kā dzimumakts. Un tam nav nozīmes, ka šajā procesā neviens neizģērbjas un neviens nepieskaras intīmajām vietām. Brīdī, kad masāža beidzas, beidzas arī nosacītās attiecības ar masieri. Arī deja mēdz būt ļoti seksuāla. Bet līdz brīdim, kad beidz skanēt mūzika.

Kāpēc tomēr ir bail?
Tā mēdz gadīties, ka lietas, kas vairāk vai mazāk attālināti asociējas ar seksualitāti, tiek uztvertas kā apdraudējums un robežas pārkāpšana. Un te nu gan pirmsākumi jāmeklē bērnībā, jo visticamāk sievietei vecāki nav devuši gana daudz mīlestību un nav radījuši vajadzīgo drošības sajūtu. Ja bērnībā un pusaudžu gados atbalsts un atzinība ir pienācīgā apjomā, neveidojas mazvērtības kompleksi. Līdz ar to jau pieaugušā dzīvē partnera «iziešana no attiecībām» jeb dažādas «ārpusmājas» aktivitātes nerada apdraudējuma un pamestības sajūtu. Tās ir neizdzīvotās bērnības bailes tikt pamestai un atstātai. Cilvēks, kuram ir mazvērtības sajūta, visu laiku salīdzina sevi ar citiem. Šajā gadījumā sieviete iespējams domā, ka masiere ir skaistāka, prasmīgāka, jaukāka un seksuālāka. Sievietei visticamāk ir bail, ka vīrietis iemīlēsies savā masierē un izvēlēsies viņu. Tomēr te jāatceras, ka vīrietis neslēpj savu nodarbi, jo nesasakata tajā neko nosodāmu. Tas vienkārši ir veids, kā relaksēties. Un savu relaksēšanās veidu vajag atrast arī sievietei. Un ideālais variants - atrast kopīgu baudpilnu nodarbi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu