Šuplers atklātā intervijā par atlaišanu no CSKA

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti

KHL kluba Maskavas CSKA nu jau bijušais galvenais treneris Juliuss Šuplers portālam «Rsport» sniedzis interviju un pastāstījis, ar kādām problēmām treneris sezonas laikā saskārās klubā. «Apollo» piedāvā šīs intervijas nelielu fragmentu.

- Vai atlaišana no amata jums bija negaidīta un cik ļoti?

- Viennozīmīgi negaidīta. Es pilnībā negaidīju to, taču gribu pateikt, ka man garastāvoklis ir labs, viss ir normāli vai arī es vienkārši esmu vienaldzīgs pret to. Vienmēr cilvēks pārdzīvo šādas lietas, bet vajag samierināties ar to, jo tāda ir sporta un trenera dzīve. Nedrīkst būt treneris un negaidīt šādus pavērsienus, es redzu visu racionāli un pieņemu to vienmēr loģiski, mēģinu saprast situāciju. Protams, priekš sevis es izdarīšu analīzi, sezonas kopsavilkumu jau esmu veicis, taču tagad nav īstais laiks, lai to pateiktu. Negribu neko lieku teikt, vēl pāragri.

- Jums paskaidroja atlaišanas iemeslus? Lai arī kluba goda prezidents Viktors Tihonovs sacīja, ka jūsu atlaišana no amata nav pārsteigums, ņemot vērā komandas rezultātus, uzskatu, ka divas spēles pirms play-off sākuma šāds pavērsiens ir dīvains.

- Iemeslus man neviens neatklāja, vienkārši pateica, ka es vairs nebūšu CSKA treneris. Līgumā ir punkts, ka darba devējs jebkurā mirklī var uzteikt darbu un tam nav nepieciešams paziņot iemeslus.

- Kā spēlētāji uzņēma šo paziņojumu?

- Nezinu, es atnācu uz ģērbtuvi jau pēc tam, kad viņiem bija paziņots par manu atlaišanu. Man deva iespēju pateikt pāris vārdus, es pateicu: paldies par darbu puiši, novēlu jums no visas sirds veiksmi. Paspiedu katram roku un aizgāju. Nekādas emocijas, nekādi izteikumi, nekādas personiskās lietas nekārtojām un arī nevajag. Vienkārši... tāda ir dzīve.

- Bija daudz baumu, arī tādu, ka jums ar spēlētājiem ir konflikts.

- Tā tas nebija. Viss notika darba procesā, visi strādāja, nekādas skaidrošanās un negatīvas lietas nebija. Tāpēc man arī nav aizvainojums uz nevienu. Komandā man ienaidnieku nav. Nav tādu cilvēku, par kuriem varētu teikt - lūk, viņš un viņš ir vainīgi. Tas ir sports un jāsaprot, ka dzīvē ne vienmēr viss izdodas. Jā, zaudējām «Avtomobilist», «Vitjaz» hokejistiem, dažās spēlēs trūka vēlēšanās uzvarēt.

- Gan jau lasījāt Sergeja Gimajeva viedokli par to, ka Šuplers CSKA ir novedis līdz sabrukumam. Ko jūs varētu pateikt šajā sakarā?

- Zināt, uz kritiku, kuru paudis cilvēks, kurš nezina lietas apstākļus, es neatbildēšu. Neattaisnošos, jo tie visi ir meli. Viņš sacīja sekojoši: kāpēc nespēlē Aleksejs Marčenko? Gimajevs ir diletants šajā jautājumā, tāpēc, ka nezina, ka Marčenko četrus mēnešus bija trauma. Mēs tikai tagad viņu nosūtījām uz pirmo spēli MHL. Ņikita Filatovs spēlē vairākumā, bet Gimajevs sacīja, ka nē un teica arī, ka Alekseju Jašinu neizmantojam. Kā neizmantojam? Protams, kad ir mazākums, viņš nevar spēlēt, viņš septiņus mēnešus savainojuma dēļ nespēlēja. Negribu teikt, ka Jašins atgriezās labā sportiskā formā, taču komandai viņš ir noderīgs. Niklass Pērsons nekad nav spēlējis trešajā maiņā. Tie visi ir meli, kādam ir izdevīgi šādi runāt. Lai viņš runā, ko vēlas. Es par šo visu padomāšu, pieņemšu dažādus lēmumus un kā minimums Gimajeva kungam jāatvainojas man. Viņš vienkārši nav lietas kursā, ne reizi kā žurnālists nav pie manis pienācis, nav pajautājis, kā iet komandai, kas notiek. Žurnālists var izteikties, kad viņš ir lietas kursā par «virtuvi», bet te necieņa un izteikumi apmelojuma formā. Tas viennozīmīgi tā nav.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu