«Volkswagen» peļņa pērn vairāk nekā dubultojusies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» tīrā peļņa pērn sasniegusi 15,79 miljardus eiro (11,09 miljardus latu), tādējādi vairāk nekā dubultojoties salīdzinājumā ar 2010. gadu, teikts piektdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kāpumu galvenokārt veicināja automašīnu pārdošanas apjoms, kas pērn palielinājies par 14,7% - līdz 8,26 miljoniem vienību, tādējādi pirmo reizi pārsniedzot astoņu miljonu atzīmi. Turklāt autoražotāja apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis par 25,6% un sasniedzis 159,3 miljardus eiro (111,9 miljardus latu).

Pateicoties pozitīvajiem darbības rezultātiem, «Volkswagen» palielinājis dividendes līdz trīs eiro par parastajām akcijām un 3,06 eiro par priekšrocību akcijām, salīdzinot ar attiecīgi 2,2 eiro un 2,26 eiro 2010. gadā.

Šie finanšu rādītāji pagaidām gan ir sākotnēji un pilnvērtīgs ziņojums par 2011. gadu tiks publiskots kompānijas ikgadējā konferencē 12. martā.

«Volkswagen» ir Eiropas lielākais autoražotājs, un uzņēmums jau iepriekš noteicis sev mērķi līdz 2018. gadam kļūt par autobūves nozares līderi.

Kā ziņots, pasaules lielākā autoražotāja statusu pagājušajā gadā atguva ASV autobūves koncerns «General Motors», spējot veiksmīgi atgūties no 2009. gada bankrota procedūras.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu