Bukmeikeri sola «Hugo» un «Mākslinieka» sīvu cīņu par «Oskariem»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Visvairāk nominācijas ir filmai «Hugo», tomēr stabilākas izredzes saņemt vairāk «Oskarus» esot kinolentei «Mākslinieks», vēstī bukemikeri. 

Lai arī nomināciju skaits abām filmām ir līdzīgs: 11 nominācijas «Hugo» un 10 – «Māksliniekam», tomēr «Optibet» bukmeikeri prognozē, ka lielākos laurus ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā nedēļas nogalē plūks kinolente «Mākslinieks» («The Artist»), kurai ar pārliecinošu 77% iespējamību varētu tikt piešķirts «Oskars» kā Labākajai filmai, Žanam Dežardēnam - 51% - kā labākajam aktierim, un 75% iespējamība, ka kā labākais režisors tiks atzīts tieši Mišels Hazanavičus.

Šajā nedēļas nogalē Holivudā, «Kodak» teātrī jau 84 reizi tiks pasniegtas ASV Kinoakadēmijas balvas – «Oskari». Kinolentes «Mākslinieks» un «Hugo» ir sīvākie sāncenši visu nozīmīgāko nomināciju sarakstā: par gada labākās filmas titulu «Mākslinieks» izvirzīts pārliecinošā vadībā, ar 77 % varbūtību prognozējot, ka tieši šī kino lente saņems zelta statueti. Tuvākais sekotājs, lai gan tikai ar 8% varbūtību uz uzvaru, ir filma «Hugo», «Pēcteči» («The Descendants» – 5%), «Kalpone» («The Help» – 4%), «Kara Zirgs» («War Horse» – 2%). 1% iespēja saņemt labākās filmas nominācijā «Oskara» statueti ir vairākām filmām: «Pusnakts Parīzē» («Midnight In Paris»), «Ārkārtīgi skaļi un neticami tuvu» («Extremely Loud and Incredibly Close»), «Naudasspēle» («Moneyball»), mazāk kā 1% filmai ar Bredu Pitu galvenajālomā - «Dzīvības koks» («The Tree of Life»).

Oskars par režiju, visticamāk, arī tiks piešķirts «Mākslinieka» režisoram Mišelam Hazanavičam (75% varbūtība) vai arī Martinam Skorsēzem par kinolentes «Hugo» režiju (16% varbūtība).

Žans Dežardēns kā galvenās lomas atveidotājs filmā «Mākslinieks» ar vislielāko varbūtību – 51% pēc «Optibet» prognozēm, varētu saņemt «Oskaru» kā Labākais aktieris. Džordžs Klūnijs ir nominēts kā labākais aktieris par lomu filmā «Pēcteči» un pēc bukmeikeru prognozēm visai reāli, ka to varētu arī saņemt – 40% varbūtība.

Par labākās aktrises titulu šogad sīvākās konkurentes ir Viola Deivisa (53% varbūtība, ka saņems «Oskaru») par titullomu filmā «Kalpone» un jau agrāk vairākas reizes «Oskarotā» Merila Strīpa (38% varbūtība) par sarežģīto raksturlomu filmā «Dzelzs lēdija».

ASV Kinoakadēmijas balvas ceremoniju jau tradicionāli pie TV ekrāniem naktī no svētdienas uz pirmdienu (pēc Latvijas laika) visā pasaulē vēros miljoniem skatītāju, lai tiešraidē sekotu līdzi kinoindustrijā populārākajam šovam un vēlāk izteiktu savus vērtējumus gan par balvu sadalījumu, gan spilgtākajiem pasākuma momentiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu