Sola rosināt referendumu, lai atceltu aizliegumu naktīs tirgot alkoholu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kāda aktīvistu grupa esot sākusi parakstu vākšanu, lai rosinātu referendumu, kas atļautu Latvijā alkohola tirdzniecību pēc plkst.22, portālam «Apollo» pavēstīja grupas pārstāvis Aigars Andersons.

«Ņemot vērā pēdējā laika «modi» rosināt referendumus un uzsākt parakstu vākšanu referendumu sarīkošanai, arī mūsu aktīvistu grupa nolēmusi sākt parakstu vākšanu, mūsuprāt, Latvijas iedzīvotājiem ļoti būtiskā jautājumā – par grozījumu veikšanu Alkoholisko dzērienu aprites likumā» skaidro Andersons.

Alkohola tirdzniecības atļaušana pēc plkst.22 ir būtisks jautājums gan biznesa un tirdzniecības vidē, gan arī iedzīvotāju vidū – mazinātos nelegālā alkohola tirdzniecība naktīs, kā arī valsts nodokļu veidā papildus varētu iegūt miljoniem latu, domā akcijas organizētāji.

«Mūs nesatrauc arī politiķu ieceres sarežģīt referenduma ierosināšanas kārtību – esam pārliecināti, ka referendumu izdosies sarīkot un mūs atbalstīs lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju,» uzsver Andersons.

«Pēc būtības alkohola tirdzniecības aizliegums neveicina galveno sludināto mērķi - cīņu pret alkoholismu un alkohola izplatīšanu. Taču jāsaprot, ka realitātē tas nekādu uzlabojumu nav devis – gluži otrādi – nelegālais tirgus no tā plaukst uz zeļ,» sacīja Andersons.

Aktīvistu grupa plāno izveidot biedrību, kuras mērķis būs cīnīties par labas atpūtas cienītāju tiesībām.

«Mums nav saprotama valsts un Eiropas Savienības negatīvā reakcija pret alkoholu kopumā – ja atbildīgās institūcijas veic pietiekamu darbu, lai novērstu alkohola izplatību nepilngadīgo vidū, pēc būtības, alkoholisko dzērienu lietošana sabiedrībā nav nekāds ļaunums. Galvenais ir zināt mēru,» uzsver Andersons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu