Foto: Pakistānā nojauc bin Ladena pēdējo paslēptuvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pakistānas drošības spēki nojauc ēku kompleksu, kurā pagājušā gada maijā tika nogalināts starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens.

Kā jau ziņots, bin Ladens tika nošauts 2.maijā ASV īpašo uzdevumu vienības SEAL operācijā garnizona pilsētā Abotābādā netālu no Pakistānas galvaspilsētas.

Nojaukšanas darbi sākās naktī uz svētdienu un pilnā sparā turpinājās arī svētdienas rītā.

«Iesaistīti divi buldozeri, nojaukšanas darbi ir procesā, tos veic drošības spēki, tostarp arī karavīri,» aģentūrai AFP pa telefonu sestdien pavēstīja kāda policijas amatpersona, kura vēlējās palikt anonīma.

Aculiecinieki ziņoja, ka karavīri ir nobloķējuši piekļuvi nojaucamajai vietai un aizlieguši žurnālistiem fotografēt vai pietuvoties objektam.

Tomēr AFP žurnālistam izdevās novērot, ka nojaukta jau vairāk nekā puse kompleksa ēku un ar pilnu jaudu darbojas četri buldozeri.

Objekta ārējo perimetru apsargā aptuveni 500 policisti, bet par drošību iekšējā perimetrā gādā karavīri.

Bin Ladens šajā ēku kompleksā dzīvoja vairākus gadus kopā ar savām trim sievām un deviņiem bērniem.

Pēc nāves «Al Qaeda» līderis tika apbedīts jūrā, lai nepieļautu, ka viņa kaps kļūst par pielūgsmes vietu, bet arī viņa pēdējā dzīvesvieta piesaistīja lielu cilvēku uzmanību.

Neskatoties uz drošības spēku klātbūtni, pēc bin Ladena nāves to ik dienas apmeklēja simtiem cilvēku, un amatpersonas pauda bažas, ka šī vieta varētu kļūt pa sava veida svētvietu vai tūrisma objektu, ja vien armija to neiznīcinās.

Tomēr pagaidāmā oficiāli komentāri par nojaukšanu vēl nav sniegti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu