Šovasar sāks būvēt trīs sociālās dzīvojamās mājas Imantas 8. līnijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

SIA «Rīgas pilsētbūvnieks» šovasar plāno uzsākt trīs sociālo dzīvojamo māju būvniecību Imantas 8. līnijā. Patlaban tiek izstrādāts projekts, kurā paredzēts, ka kopumā šeit būs 290 sociālie dzīvokļi, veselības centrs un sociālā dienesta telpas. Līdz ar to arī tuvākās apkaimes iedzīvotājiem būs nodrošināta gan ārstniecības pieejamība, gan plašs sociālo pakalpojumu klāsts, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.  

Lai sagatavotu būvlaukumu, ir nepieciešams nocirst kokus, tāpēc no 28. februāra līdz 12. martam Rīgas pilsētas būvvalde rīko sabiedrisko apspriešanu. Saskaņā ar topošo projektu, plānots izcirst mazāk vērtīgos kokus – vītolu, ievu, gobu, dažas kļavas, bērzus un melnalkšņus, kopumā 24 kokus. Taču lielākie un vērtīgākie koki – ozols un kļava tiks saglabāti, kā arī, ir paredzēts, ka tiks iestādīti jauni koki un teritorija pēc būvniecības darbu pabeigšanas tiks labiekārtota un apzaļumota.  

Iepazīties ar sabiedriskās apspriešanas ieceres materiāliem, kā arī  saņemt plašāku informāciju par plānoto koku ciršanu iespējams Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekcijā (Amatu ielā 4) 206. kab., apmeklētāju pieņemšanas laikā pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 14.00 līdz 18.00.

Rakstiskas atsauksmes (aptaujas anketas) lūdz iesniegt vai nosūtīt pa pastu līdz 12. martam Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centram (Amatu ielā 4), 1. stāvā, tālr.: 67105800, 67012889, apmeklētāju pieņemšanas laiki: pirmdienās, ceturtdienās 10.00 – 19.00, otrdienās, trešdienās 9.00 – 16.00 un piektdienās 9.00 – 14.00. Atsauksmes var iesniegt arī jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālē (bezmaksas informatīvais tālr.80000800) un jebkurā Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālē. 

Pēc sabiedriskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Būvvalde ziņojumu par sabiedriskās apspriešanas rezultātiem virzīs izskatīšanai Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdē. 

Lai trīs sociālo dzīvojamo māju, veselības centra un sociālā dienesta telpu būvniecības projektu varētu sekmīgi īstenot, kā arī, lai ievērotu dabas aizsardzības prasības, koki jānocērt līdz pavasara sākumam. Jāpiebilst, ka gados vecākiem rīdziniekiem, kuri ir pensionāri vai invalīdi, ir ļoti nepieciešami jauni labiekārtoti sociālie dzīvokļi, jo patlaban rindā uz sociālo dzīvokli gaida 1837 personas (ģimenes).  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu