«Lattelecom» piedāvā nodrošināt ar dekoderiem 50 000 mazturīgo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gadījumā, ja uzņēmums «Lattelecom» konkursa kārtībā iegūtu tiesības nodrošināt televīzijas programmu ciparu apraidi arī pēc 2013.gada beigām, uzņēmums ir gatavs piešķirt līdz 50 000 bezmaksas dekoderu Latvijas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmuma pārstāve Līga Bite, tas daļēji varētu atrisināt problēmas ar nacionālo kanālu skatīšanos pierobežā, kur iedzīvotāji, iespējams, finansiālu apsvērumu dēļ nav iegādājušies dekoderus un tādēļ turpina skatīties analogo televīziju no kaimiņvalstīm.

Apliecinājumu, ka uzņēmums šādi varētu rīkoties, «Lattelecom» vadība ir nosūtījusi vēstulē Ministru prezidentam, Valsts prezidentam, Saeimas priekšsēdētājai, Satiksmes ministram, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājam un virknei institūciju, atsaucoties uz Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) rezolūciju iesniegt konkrētus priekšlikumus sabiedrības saliedēšanai.

«Lattelecom» aicina valdību nekavēties ar konkursa izsludināšanu, jo ir atlikuši mazāk kā divi gadi līdz esošā apraides termiņa beigām un gan skatītājiem, gan iedzīvotājiem, gan arī iesaistītajiem komersantiem jau šī gada ietvaros ir jāzina, kā apraide tiks organizēta turpmāk, norāda Bite.

Gadījumā, ja uzņēmums šādā konkursā iegūtu tiesības nodrošināt televīzijas programmu ciparu apraidi vēl vismaz nākamos piecus gadus un šāda konkursa rezultāti tiktu apstiprināti un stātos spēkā līdz 2012.gada 30.septembrim, uzņēmums ir gatavs veikt nepieciešamos pasākumus, lai jau sākot ar 2013.gadu būtu iespējams arī samazināt sabiedriskā un nacionālo komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu maksājumus par apraidi.

««Lattelecom» apliecina vēlmi un gatavību piedalīties atklātā, nediskriminējošā pretendentu atlases – konkursa procesā par tiesībām nodrošināt televīzijas programmu zemes apraidi ciparformātā, taču aicinām nekavēties ar šī konkursa izsludināšanu. Mēs apliecinām, ka nodrošināsim 50 000 dekoderu maznodrošinātajiem un tarifu samazinājumu raidorganizācijām, ja šādā konkursā uzvarēsim. Tas ir mūsu piedāvājums šim konkursam un aicinām valdību to nopietni apsvērt, jo tas ir konkrēts un reāls risinājums, kā maznodrošinātos apgādāt ar dekoderiem, gādājot par iespēju skatīties Latvijas kanālus un tādējādi stiprināt nacionālo informatīvo telpu,» norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu