JRT par valsts piešķirto finansējumu šogad veidos astoņus jauniestudējumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Valsts piešķirtais finansējums Jaunajam Rīgas teātrim (JRT) šogad ir 563 775 lati, un ar šo atvēlēto finansējumu teātris veidos astoņus jauniestudējumus, aģentūrai LETA pastāstīja JRT reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde.

Pirmo šā gada jauniestudējumu teātris skatītājiem piedāvāja jau 14.janvārī, demonstrējot režisora Regnāra Vaivara iestudēto izrādi «Čulimska. Pašu cilvēki». Savukārt nākamnedēļ, 3.martā, teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos pēc somu rakstnieces Sofijas Oksanenas romāna «Attīrīšanās» motīviem veidota izrāde «Muša», kur veido režisore Inese Mičule.

Martā skatītājiem tiks piedāvāts vēl viens JRT jauniestudējums. Teātra Lielajā zālē 23.martā pirmizrādi piedzīvos režisores Māras Ķimeles veidotā izrāde «Noziegums/sods», kas tiek veidota pēc Fjodora Dostojevska romāna «Noziegums un sods».

Savukārt aprīlī JRT Lielajā zālē būs skatāma režisora Alvja Hermaņa veidotā izrāde «Oņegins. Komentāri», kas top pēc Aleksandra Puškina darba. Šī darba pirmizrāde gaidāma 5.aprīlī.

Jūnijā pirmizrāde Mazajā zālē gaidāma Gunitas Grošas darbam «Sapņi kažokos», kur iestudē režisores Liena Šmukste, bet septembrī plānots, ka pie skatītājiem nonāks divas jaunas izrādes - režisora Ģirta Ēča iestudētā izrāde «Cilvēks no planētas Zeme», kas tiks izrādīta Mūzikas un teātra muzejā, kā arī režisora Hermaņa iestudētā izrāde «Kabalas noslēpumi», kuras pamatā ir Īzaka Baševisa Zingera darbs.

Pēdējo šā gada jauniestudējumu JRT plānots rādīt decembrī, kad pie skatītājiem nonāks Augusta Strindberga sarakstītais un režisores Ķimeles iestudētais darbs «Tēvs».

Kā liecina Kultūras ministrijas valdībā iesniegtais informatīvais ziņojums par kapitālsabiedrībām, kurās ministrija ir valsts kapitāla daļu turētājs, JRT šogad plānotas 280 izrādes, kas ir gandrīz uz pusi mazāk nekā 2011.gadā, kad tika demonstrētas 453 izrādes.

JRT šogad plāno piesaistīt 58 000 skatītāju, bet pērn teātrim bija 121 981 skatītājs.
Teātris šogad plāno doties arī viesizrādēs, un tuvākās apstiprinātas viesizrādes ir Hermaņa izrādei «Melnais piens», kas maijā piedalīsies Polijā notiekošā festivālā «Kontakt», bet jūnijā izrāde tiks demonstrēta Vācijā, Vīsbādenē, kur norisināsies mūsdienu dramaturģijas festivāls «Jaunās lugas no Eiropas».

Salīdzinājumā ar 2011.gadu, kad JRT pašu ieņēmumi tika prognozēti 1,211 miljoni latu, tad šogad tiek prognozēti 597 000 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu