Daugaviņa tēvs: Kasparu Otavā uztver kā līdzvērtīgu partneri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu hokejista Kaspara Daugaviņa tēvs Armands Daugaviņš intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja par pavadīto laiku Kanādā pie sava dēla, kurš pārstāv NHL klubu «Otavas «Senators».

«Saņēmu uzaicinājumu ierasties Otavā uz Tēvu dienām, «Senators» klubs šādu pasākumu rīkoja jau trešo gadu un tas bija fantastisks pasākums,» sacīja Daugaviņš vecākais.

«Spēļu dienas mums bija piecas, bet es aizlidoju ātrāk uz Kanādu un vēlāk arī devos atpakaļ uz mājām. Programma bija piesātināta, visu dienu pavadījām kopā ar komandu, sākot no brokastīm līdz pat vakariņām. Noskatījāmies četras spēles, aizlidojām ar komandu uz Floridu, atpūtāmies, bija ļoti interesanti. Bijām kā viena liela ģimene, šo dienu laikā dzīvoju komandā iekšā un iepazinos ar spēlētājiem, kluba pārstāvjiem.»

Hokejista tēvs, kurš ikdienā strādā Rīgas «Dinamo» klubā saka, ka Tēvu dienas ir organizētas labā līmenī.

«Tas nav ķeksīša pasākums, joprojām izbaudu šos mirkļus, kad biju Otavā un tos var izjust, kad tiecies ar katru cilvēku no organizācijas puses. Galvenais treneris nākamajā dienā pat atcerējās manu vārdu, kas man izraisīja izbrīnu, jo man pašam bija grūti atcerēties citu cilvēku vārdus. Uzvārdus es zināju, jo paskatoties sejā jau varēja saprast, kuram hokejistam ir konkrētais tēvs,» stāsta Daugaviņš.

Kā «Senators» rindās iet dēlam? «Kaspars Otavā jūtās lieliski, viņš ir atradis savu vietu komandā un viņu arī uztver kā līdzvērtīgu partneri. Ar viņu viss ir kārtībā. Šī spēlēšana Kaldera kausa izcīņā [pērnajā sezonā - M.L.] deva ļoti lielu ieguldījumu tam, lai viņš spēlētu «Senators». Tas ir viens no galvenajiem faktoriem, kādēļ viņš tur ir. Šie puiši, ar kuriem pavadīju kopā šīs dienas, ir pelnījuši sasniegt visaugstākos mērķus NHL. Ļoti gribētos, lai viņi tālu aizspēlētos play-off izcīņā.»

«Kaspara loma ir spēlēt aizsardzības hokeju, viņš iet ārā uz ledus svarīgākajos mirkļos, kad ir jānotur rezultāts, bieži spēlē pret pretinieku komandas līderiem, no viņa gaida, lai pretinieku līderi negūtu vārtus. Otavai ir savi līderi, kuru uzdevums ir tieši gūt vārtus,» piebilda Daugaviņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu