Var pieteikties 1000 latu stipendiju konkursam IT studijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

DPA sadarbībā ar Latvijas Izglītības fondu (LIF) no 27.februāra aicina 12.klašu absolventus - topošos studentus pieteikties stipendiju konkursam «Nāc studēt informācijas tehnoloģijas - mēs atbalstīsim!». Pieteikt dalību konkursā, lai pretendētu uz 1000 LVL vērtu viena gada stipendiju, varēs līdz šī gada 15.maijam, portālu «Apollo» informēja Anda Jankoviča, DPA mārketinga speciāliste. Šogad konkursa ietvaros tiks piešķirta arī viena īpašā balva, par realizētu projektu informāciju tehnoloģiju (IT) jomā.

Stipendiju konkursu nākamajiem IT studiju programmu studentiem, uzņēmums DPA organizē jau piekto gadu sadarbībā ar LIF. Ikviens Latvijas vispārizglītojošo skolu 12.klases absolvents, kurš vēlas studēt IT un datorzinības, ir laipni lūgts pieteikties konkursā par stipendiju pirmajam mācību gadam. Kopā tiek piešķirtas 10 stipendijas - pa divām pretendentiem no Rīgas, Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales.

Šogad konkursa rīkotāji ir izsludinājuši pieteikšanos arī uz atsevišķu speciālbalvu - planšetdatoru, ko piešķirs vienam no stipendiju konkursa dalībniekam, kurš būs realizējis savu IT projektu. Tādā veidā konkursa rīkotāji vēlās veicināt skolēnus pielietot savas zināšanas praksē, izstrādājot projektus un risinājumus, kas uzlabo sabiedrības (skolas, pašvaldības, kādas sociālās grupas utt.) ikdienas darbu, kā arī izstrādāt interesantus risinājumus, kas apliecina informācijas tehnoloģiju veiksmīgu pielietojumu dažādās sfērās. Pretendēt uz šo balvu var jebkurš DPA stipendiju konkursa dalībnieks individuāli, neatkarīgi no stipendiju konkursa rezultātiem.

Galvenie konkursa kritēriji, vērtējot skolēnu stipendiju saņemšanas pieteikumus, ir katra pretendenta sekmes informātikā un matemātikā, motivācija un pamatojums, kādēļ viņš vai viņa vēlas studēt IT zinātnes, kā arī attiecīgā pretendenta ārpusskolas intereses. Sīkāk ar konkursa nolikumu, noteikumiem, atbalstāmajām studiju programmām un iesniedzamo dokumentu paraugiem var iepazīties DPA mājas lapā: www.dpa.lv/lv/stipendijas .

Pieteikties stipendijai un IT projektu konkursam var līdz š.g. 15.maijam, aizpildot anketu www.dpa.lv/lv/stipendijas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu