Pilots atklāj satraucošo par Krievijas pilotu nodarbēm lidojumu laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/RIA Novosti


Garās darba stundas, kas pavadītas lidojot, kā arī nelielais lidmašīnas apkalpes locekļu skaits noved pie tā, ka piloti aizmieg lidojumu laikā, vēsta Krievijas mediji.

Tiek ziņots, ka pagājušajā gadā vienai kompānijai vien reģistrēti 22 gadījumi, kad apkalpes locekļi neatbild uz dispečeru izsaukumiem.

Kā Krievijas laikrakstam «Izvestija» atzinis Šeremetjeva pilotu arodbiedrības pārstāvis Igors Deļdjužovs, patiesie skaitļi ir vēl lielāki un runa ir par simtiem tamlīdzīgu incidentu. «Ir arī gadījumi - piloti guļ arī brīžos, kad dispečeri viņus neizsauc vai arī vienojas, ka tas [neatbildēšana uz izsaukumu] netiks dokumentēts,» pastāstīja Deļdjužovs.

Eksperts norāda, ka no aizmigušajiem pilotiem pēc tam tiek pieprasīti paskaidrojumi, bet viņi visu vainu mēģina «nogrūst» uz novecojušo tehniku - neesot dzirdējuši. Tādus paskaidrojumus gan, kā ierasts, nepieņem. Lidmašīnā ir piecas radio sakaru vietas, tāpēc ar to nevar skaidrot ilgstošo klusēšanu, viņš norāda.

Par gulēšanu lidojumu laikā laikrakstam pastāstījuši visi aptaujātie piloti. Aviokompānijas šādu informāciju oficiāli neapstiprina, tomēr to pārstāvji neoficiālās sarunās atzīst - tas notiek regulāri.

Deļdjužovs arī atklājis, ka pēdējā laikā arvien biežākas ir situācijas, kad piloti lidojuma laikā guļ, visu atstājot autopilota ziņā. Šādu gadījumu skaitu pieaugumu viņš skaidro, ka, piemēram, «Aeroflot» piloti garos reisus kopš 2010.gada veic bez papildspēkiem.

Laikraksts norāda, ka pie traģiskiem iznākumiem pilotu gulēšana lidojuma laikā pagaidām nav nonākusi, tomēr ir acīmredzami, ka pasažieru drošība šādos gadījumos ir apdraudēta.

Jāatgādina, ka pērn Krievijā notikuši vairākas traģiskas aviokatastrofas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu