Pieprasa piešķirt grādus no Hārvarda universitātes izslēgtiem homoseksuāliem studentiem

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Hārvarda universitātes studenti un pasniedzēji pieprasa augstskolai piešķirt grādus septiņiem studentiem, kas pirms gandrīz gadsimta tika izslēgti, jo bija geji vai radīja tādu iespaidu.

Akcijas atbalsta mītiņš ieplānots laikā, kad universitātē viesosies dziedātāja «Lady Gaga».

Taču Hārvarda universitātes pārstāvis teicis, ka tā nepiešķir pēcnāves grādus, izņemot gadījumus, kad students nokārtojis visas akadēmiskās prasības, taču gājis bojā pirms grāda piešķiršanas.

Pirms desmit gadiem universitāte atvainojās par septiņu studentu izslēgšanu pēc tam, kad kāds žurnālistikas students arhīvā uzgāja «slepenās tiesas» dokumentus un nodeva tos atklātībai.

«2002.gadā universitāte pauda dziļu nožēlu par veidu, kādā situācija pirms gandrīz gadsimta tika risināta, kā arī par studentu un viņu ģimeņu piedzīvotajām ciešanās ,» paziņojis Hārvarda universitātes pārstāvis Džons Longbreiks.

Taču daudzi uzskata, ka ar atvainošanos vien nepietiek un universitātei vajadzētu studentiem piešķirt goda doktora grādus.

«Tās nav reparācijas, tas drīzāk ir žests LGBT [lesbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu] kopienai, ka universitāte nostiprinājusi savas vērtības pareizajā vēstures pusē un vēlas runāt par (..) 20.gadsimta 20.gadu prāta aptumsumu,» teicis 21 gadu vecais transseksuālais students Džonass Vangs. «Varētu teikt, ka tiesātāji bija paši savas kultūras upuri, taču mēs par to runājam tagad.»

Studentu un pasniedzēju grupa plāno mītiņu otrdien, kad universitātes teritorijā viesosies popdīva «Lady Gaga». Tur viņa atklās «Born This Way» fondu, kas vēršas pret aizskaršanu un iebiedēšanu. Dziedātāja pazīstama kā aktīva geju kopienas aizstāve.

Vairāk nekā 2700 cilvēki parakstījuši petīciju, kas pieprasa universitātei piešķirt goda doktora grādus izslēgtajiem studentiem. Pēc mītiņa petīciju plānots nodot Hārvarda universitātes prezidenta Drū Fosta birojam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu