Siguldas pilsdrupās notiks multimediāls uzvedums «Laiks. Laikmets. Laime»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: P

Ziemas festivāla laikā 3.martā plkst.21 renovētajā Livonijas ordeņa Siguldas pilī (Siguldas pilsdrupās) notiks multimediāls uzvedums «Laiks. Laikmets. Laime», kas būs vēstījums par Livonijas ordeņa vēsturiskajiem notikumiem Siguldā un par jaunajām iespējām viduslaiku pils apmeklētājiem.

Pasākuma nosaukumā ietvertais laika jēdziens skatītāju vedīs caur gadu simtiem un likteņiem, laikmets - caur paaudzēm, mūriem un leģendām, bet laime - caur vietu, kurā tiek radīts, mīlēts un dzīvots.

Kopā izdzīvot teiksmainos Siguldas gadsimtu līkloču stāstus, pieskarties laikam un vēstures vibrācijām, smelties spēku no dzimtās vietas liktensvārdu dzīlēm piedāvās bungu un dūdu grupa «Auļi», viduslaiku apmetnes «Geidānmuiža» dalībnieki un Siguldas tautas teātra aktieri. Vizuālo stāstu veido Laura Rožkalne un vīdžejs Viktors Keino.

  • Pasākuma apmeklējums būs bez maksas.

Bože pastāstīja, ka noslēgumam tuvojas projekta «Siguldas pilsdrupu rekonstrukcija un infrastruktūras pielāgošana tūrisma produkta attīstībai» realizācija. Šobrīd norit noslēdzošie labiekārtošanas darbi, lai, sākot jauno tūrisma sezonu, Siguldas pilsdrupu apmeklētājus sagaidītu jauns tūrisma produkts ar viduslaiku piedāvājumu.

Līdz 2014.gadam, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, Sigulda kā oficiālais partneris apņēmusies sakārtot vairākus objektus. Rekonstruējot un kvalitatīvi pilnveidojot Siguldas pilsdrupu vidi, objekts kļūs publiski pieejams un iekļaujams tūrisma maršrutā, veicinot tā atpazīstamību pasaulē, kā unikālu ekoloģiski tīras vides un kultūrvēstures apvienojumu. Pēc rekonstrukcijas tūristi varēs uzkāpt pilsdrupu Dienvidu un Ziemeļu tornī, kas līdz šim nebija pieejami, pastaigāties pa mūra sienām, izbaudīt senatnīguma auru un ainavas, kas pavērsies no torņa uz Gaujas senleju un pārējiem pilsētbūvniecības pieminekļa vēsturiskajiem centriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu