Mazā Baltezera krastā būvēs izsmalcinātu dzīvokļu projektu «Pērle»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Martā tiks uzsākta izsmalcinātu dzīvokļu projekta Pērle būvniecība Mazā Baltezera krastā. Projektam piemīt unikāla arhitektūra ar elementiem, kas ir netipiski Eiropas modernās arhitektūras ainavā.  

Projekta arhitekts Juris Mitenbergs (arhitektu birojs AB3D) komentē: «Esmu ārkārtīgi gandarīts, ka beidzot tiks realizēts šis sen lolots un pasaulē jau guvis plašu atzinību projekts, kas ir mūsdienīgās arhitektūras paraugs. Projekta elementu būvniecība ir izaicinoša, bet rezultāts būs iespaidīgs – kompleksā ar bijušās liellaivu piestātnes rekonstrukciju ezerā tiks veidota divdesmit metrus gara pārkare virs ūdens. Ēkas arhitektūra ir veidota respektējot apkārtējo vidi, reljefu, ezera piekrasti, maksimāli saglabājot apkārt esošo priežu mežu un harmoniski ierakstoties latviskajā ainavā. Vieta Mazā Baltezera krastā pati par sevi ir izcila šādas skaistas ieceres realizācijai. Uzteikums pasūtītājam par to, ka bija gatavs ievērot mūsu ieteiktos ārējās apdares elementus un kvalitatīvas būvniecības risinājumus.»  

Juris Mitenbergs (arhitektu birojs AB3D) pateicoties tieši šim projektam pirms diviem gadiem saņēma augstu novērtējumu Čikāgas konkursā EUROPE 40 UNDER 40 un iekļuva starp četrdesmit Eiropas labākajiem jaunajiem arhitektiem un dizaineriem. Projekts arī ieguva otro vietu starptautiskā arhitektūras konkursā MIPIM FUTURE PROJECTS AWARDS 2008. 

Projektā Pērle tiks pārdoti dzīvokļi ar gala apdari, ēkā izvietosies fitnesa zāle, saunu komplekss un bārs, kā arī konsjeržserviss mājas iedzīvotājiem. 

 
 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu