Ar 15. aprīli sākas laika posms, kurā aizliegts cirst augošus kokus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No 15.aprīļa līdz 30. jūnijam ir laika periods, kurā  aizliegts cirst augošus kokus. Lai saņemtu dokumentus koku ciršanai un veiktu darbus līdz 15.aprīlim, aicinām līdz 23.martam Būvvaldē iesniegt nepieciešamos dokumentus izvērtēšanai un sagatavošanai uz Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdi, kas plānota 2.aprīlī, portālu «Apollo» informēja Rīgas pilsētas būvvaldes Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Kristīne Pētersone. 

Pēc 23.marta saņemtie iesniegumi tiks izskatīti Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdē, pēc zaudējumu atlīdzības par dabas daudzveidības samazināšanu samaksāšanas, tiks izsniegta koku ciršanas atļauja, taču koku ciršanas darbus praktiski varēs uzsākt tikai no 1.jūlija. 

Aicinām savlaicīgi noskaidrot zaudējumu atlīdzības par dabas daudzveidības samazināšanu apmēru par plānoto koku ciršanu, izmantojot E - pakalpojumu «Zaudējumu par dabas daudzveidības samazināšanu atlīdzības kalkulators». 

Lai saudzētRīgas pilsētas teritorijā esošos apstādījumus to veģetācijas perioda sākumposmā (plaukšanas laikā), kā  arī tajos ligzdojošos putnus, koku ciršanu drīkst uzsākt no 1.jūlija. Gadījumos, kad netiek ievērotas Ministru kabineta noteikumu Nr.717 «Kārtība koku ciršanai ārpus meža zemes» prasības, Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija lemj par patvaļīgu koku ciršanu un nosaka 5 reizes lielāku zaudējumu atlīdzības apmēru. Liegums cirst kokus laika posmā no 15.aprīļa līdz 30.jūnijam neattiecas uz gadījumiem, kad koku ciršana ir nepieciešama avārijas situācijas novēršanai, kā arī ceļu un dzelzceļa zemes nodalījuma joslā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu