Privātpersona pieteikusi piketu pie Saeimas par referenduma rezultātiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ceturtdien, 15.martā, no plkst.8.30 līdz 11 pie Saeimas notiks Grigorija Fedjkina pieteiktais pikets pret krievu valodas kā otrās valsts valodas referenduma rezultātiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības pārstāvis Uģis Vidauskis, Fedjkins plāno pie Saeimas pulcēt ap 20 domubiedru. Pikets likumā noteiktajā kārtībā ir pieteikts Rīgas domē.

Pēc piketa pieteicēju domām, 18.februāra rezultāti neatspoguļo reālo situāciju un no Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) ir pieļautas vairākas rupjas kļūdas, kas ļauj domāt, ka tautas nobalsošanas rezultāti ir bijuši apzināti falsificēti.

Piketa organizatori uzskata, ka referenduma laikā netika nodrošināta balsošanas anonimitāte, kā arī ir bijuši vēl daudzi pārkāpumi balsošanas procesā no CVK puses.

«Uzskatu, ka referendumā konstatētie pārkāpumi ir satraucoši. Mēs pārmetam Krievijai vēlēšanu rezultātu falsificēšanu, bet pašu mājās mums ir pilnīgs haoss šajā jautājumā. Domāju, ka rezultātā par krievu valodu kā otro valsts valodu būtu nobalsojuši vismaz 35%, ja nebūtu rezultātu falsifikācija,» uzskata piketa pieteicējs Fedjkins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu