Referenduma mēnesī sasparojušies latviešu elektrolāta partiju ziedotāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Februārī, kad valstī norisinājās referendums par valsts valodas statusu, būtiski pieaudzis ziedojumu apmērs tieši latviešu elektrolāta partijām, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā pieejamā informācija par partiju dāvinājumiem un ziedojumiem.

Janvārī ziedojumu apmēra ziņā līdere bija sociāldemokrātiskā partija «Saskaņa», kurai tika ziedoti 5625 lati, bet februārī līdera pozīcijas ieņēma partija «Vienotība», kurai ziedoti 21 765 lati.

Februārī lielākais ziedotājs «Vienotībai» bijis Ministru prezidenta ārštata padomnieks Pēteris Viņķelis, kurš atvēlējis 6600 latus. 4450 latu ziedojis Edgars Krūmiņš, 4000 latu - Juris Zvirbulis, bet vēl 3000 latu «Vienotībai» ziedojis Saeimas deputāts Arvils Ašeradens.

Janvārī «Vienotībai» tika ziedoti vien 1659 lati.

Otrajā vietā ziedojumu apmēra ziņā pagājušajā mēnesī ierindojusies «Zaļo un zemnieku savienība» (ZZS), kuras kasē «ieripojis» 11 681 lats. Starp ZSS lielākajiem ziedotājiem ir uzņēmējs Valdis Kalnozols, kurš ziedojis 4848 latus, bet Jānis Lediņš - 3540 latu. Jāpiebilst, ka ZZS janvārī tika ziedoti tikai 2000 latu.

Partijai «Visu Latvijai!», kurai janvārī tika ziedoti tikai 357 lati, februārī kase papildinājusies ar 8877 latiem. No tiem 8000 latu ziedojis Māris Sprūds. Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK februārī ziedojumos saņēmusi 670 latus, bet partija «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, tāpat kā janvārī, ziedojumus nav saņēmusi.

«Latvijas Zemnieku savienībai» februārī ziedoti 2200 lati - tieši tikpat, cik janvārī, «Latvijas Zaļajai partijai» ziedoti 510 lati, bet «Zatlera reformu partijai» februārī bijis tikai viens ziedojums - 7,50 latu apmērā no Elīnas Čuderes.

Savukārt «Saskaņa» februārī ziedojumos saņēmusi 3050 latus, no tiem 1200 latu atvēlējis Juris Glinskis, bet katrs pa 500 latiem - Nikolajs Čadovs un Jurijs Zotovs.

Partijai «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» gada otrajā mēnesī saziedoti 520 lati, kas ir tikai par 70 latiem vairāk nekā janvārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu