Latvijas biatlonistiem PČ sprinta sacensībās vietas aiz labāko sešdesmitnieka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Neviens no Latvijas biatlonistiem sestdien pasaules čempionātā biatlonā, kas risināsies Vācijas pilsētā Rūpoldingā, desmit kilometru sprinta sacīkstēs nespēja ieņemt vietas labāko sešdesmitniekā, tādējādi nekvalificējoties iedzīšanas sacīkstēm.

Vislabāk no latviešiem veicās Rolandam Pužulim, kurš ar vienu kļūdu divās šaušanās ieņēma 78. vietu, finišā par trim minūtēm un 24,2 sekundēm zaudējot jaunieceltajam pasaules čempionam Martēnam Furkādam no Francijas, kurš katrā no šaušanām pieļāva pa vienai kļūdai.

Daudzsološi sacīkstes sāka Edgars PIksons, kurš pagājušā gada pasaules čempionātā sprintā izcīnīja augsto astoto vietu. Pēc nekļūdīgi veiktas pirmās šaušanas Piksons atradās 38.vietā, taču divas kļūdas otrajā šaušanā latvieti atvirzīja uz 81.pozīciju trīs minūtes un 29,2 sekundes aiz Furkada.

Andrejs Rastorgujevs ar vienu kļūdu šaušanā finišēja 83. vietā trīs minūtes un 33,9 sekundes aiz uzvarētāja, bet Artūrs Koļesņikovs, kurš šāva bez kļūdām, ieņēma 89. pozīciju, Furkadam zaudējot četras minūtes un 7,8 sekundes.

Sudraba medaļu pasaules čempionātā izcīnīja Emils Hegle Svensens no Norvēģijas, kurš ar divām kļūdām šaušanā Furkādam finišā piekāpās par 15,1 sekundi, bet trešais 17,7 sekundes aiz uzvarētāja finišēja zviedrs Karls Johans Bergmans, kurš šāva bez kļūdām.

Finišu sasniedza 136 sportisti.

Sestdien notiks ar 7,5 kilometru sprinta sacīkstes sievietēm, kurās Latviju pārstāvēs četras sportistes - Anete Brice tikusi pie 71. starta numura, Žanna Juškāne startēs kā 87., Inga Paškovska trasē dosies ar 100. numuru, bet Baibai Bendikai 103. starta numurs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu