Vairākās skolās joprojām mācās no PSRS laika grāmatām un kartēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Vairākās skolās, it īpaši speciālajās skolās, audzēkņi joprojām mācās no PSRS laika grāmatām un kartēm, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēde sacīja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītājs Aivars Stankevičs.

Komisijas sēdē, kurā tika skatīts jautājums par pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmu īstenošanu mazākumtautību izglītības iestādēs, šāds paziņojums izsauca klātesošo deputātu sašutumu.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Konsultatīvās padomes mazākumtautību izglītības jautājumos pārstāve Olita Arkle norādīja, ka pašlaik norisinās darbs, lai specializētajām skolām izveidotu jaunu mācību līdzekli matemātikā, un ar Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu paredzēts risināt arī jautājumu par ģeogrāfijas mācību līdzekļu pieejamības nodrošināšanu.

IZM parlamentārā sekretāre Inga Vanaga izteica cerību, ka tie nav masveidīgi gadījumi, kad skolās tiek izmantoti PSRS laika materiāli. Tas ir pašreizējam izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim atstātais mantojums, un pašlaik darba grupas strādā pie skolu mācību satura uzlabošanas jautājumiem, izteicās Vanaga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu