Latvijas Pasts: Plānojam paātrināt nevajadzīgu nekustamo īpašumu pārdošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Pasts šogad iecerējis paātrināt savu nekustamo īpašumu pārdošanu, kas vairs nav vajadzīgi pasta pamatfunkciju nodrošināšanai, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja Latvijas Pasta jaunais valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs. 

«Ir nekustamie īpašumi, kuri patlaban netiek izmantoti pamatfunkciju nodrošināšanai. Ir bijuši lēmumi par to atsavināšanu un darbību ar īpašumiem, bet tie procesi ir ievilkušies. Plānojam to paātrināt,» sacīja Kleinbergs. 

Kleinbergs teica, ka šādu pasta īpašumu varētu būt ap 90, pārsvarā pasta nodaļas, kuras neatmaksājas uzturēt, taču tās, visticamāk, netikšot visas pārdotas izsolēs tuvākā gada laikā. 

«90 objekti ir diezgan liels apjoms. Katrs šāda veida pasākums ir arī jāsaskaņo ar akcionāru [valsti]. Nevaru teikt, ka tas notiks mēneša, divu vai trīs laikā. Bet arī mērķis no akcionāra puses ir, ka pastam šajā jautājuma ir aktīvi jādarbojas, ka nevaram gada laikā taisīt tikai vienu izsoli,» skaidroja uzņēmuma vadītājs. Viņš piebilda, ka vietām Latvijas Pastam arī piederot zeme. 

Kleinbergs pieļāva, ka dažus Latvijas Pastam piederošus objektus varētu iznomāt pašvaldībām, kas par to interesējušās, taču pamatā pasts vēlas visus liekos īpašumus pārdot par augstāko cenu izsolēs. 

«Iespējams, ka ir vietas, kur pašvaldībām ir interese par nekustamajiem īpašumiem. Pirmajās nedēļās amatā esmu ticies ar vairākiem pašvaldību vadītājiem, kuri ir izrādījuši interesi vai nu nomāt, vai pirkt. Katrā ziņā pasta pamatnodarbošanās nav ar nekustamajiem īpašumiem vai ar to iznomāšanu. Neesam nekustamā īpašuma uzņēmums. Pamatprincips ir tos atsavināt,» akcentēja Kleinbergs. 

Jaunais Latvijas Pasta vadītājs nevēlējās prognozēt, cik lielu summu pasts varētu iegūt, pārdodot savus īpašumus. «Patlaban tas nav prognozēts. Tas notiks atklātās izsolēs ar mērķi iegūt maksimālo cenu,» sacīja Kleinbergs. 

Neskatoties uz dažu pašvaldību interesi par pastam piederošajiem objektiem, Kleinbergs uzsvēra, ka nekas netikšot sarunāts un visus objektus pārdos atklātās izsolēs. 

«Ir jādarbojas likuma ietvaros. Un pastam ir jānodrošina šī nekustamā īpašuma pārdošana par maksimāli augstu cenu. Līdz ar to izsole ir vienīgais veids, kā to darīt,» norādīja Kleinbergs, taču nenoliedza, ka var būt gadījumi, kad izsolē pieteiksies tikai viens interesents. Sagatavojot īpašumu izsoles, tikšot piesaistīti profesionāli novērtētāji, lai noteiktu objektu sākumcenu. 

Jau ziņots, ka Latvijas Pasta astoņu nekustamo īpašumu izsolēs decembra vidū piedalījās vairāki pretendenti, tomēr vairāku īpašumu izsoles nenotika intereses trūkuma dēļ. 

Kleinbergs Latvijas Pastā strādā kopš 2006.gada, iepriekš ieņemot Sūtījumu apstrādes un piegādes departamenta direktora amatu, kura kompetencē ir visa veida pasta sūtījumu šķirošanas un transportēšanas nodrošināšana.

Viņš bijis direktors transporta un loģistikas uzņēmumā «Baltic Logistic Solutions», loģistikas direktors kompānijā «Avers centrs», Latvijas biroja vadītājs transporta un loģistikas firmā «Kuehne&Nagel Latvia», Latvijas-Vācijas vairumtirdzniecības uzņēmumā «Ro-Exim». Kleinbergs ieguvis augstāko izglītību Rīgas Tehniskajā universitātē un Latvijas Universitātē.
 
Latvijas Pasts dibināts 1992.gadā, atjaunojot neatkarīgās Latvijas pasta iestāžu darbību un balstoties uz tobrīd atstāto PSRS pasta infrastruktūru un darbiniekiem Latvijas teritorijā. Savukārt pirmās Latvijas brīvvalsts pasta darbība sākta 1918.gada decembrī, neilgi pēc valsts neatkarības proklamēšanas 18.novembrī. Pasta darbības senākās saknes Latvijas teritorijā atrodamas 17.gadsimtā.
 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu