Zemnieki gatavojas tikt galā ar «dīkdieņiem», kas dzīvo uz pabalstiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Brenguļu pagasta  zemnieki nodibinājuši biedrību «Glābsim Latvijas laukus!» lai palīdzētu tikt galā ar «pabalstu paaudzi», pieliekot punktu slaistu un dīkdienības kultivēšanas politikai, ziņo «Latvijas Avīze».

Biedrības, kurā ir vairāki pagasta zemnieki, mērķis ir panākt, lai sociāli nelabvēlīgo, trūcīgo, daudzbērnu un cita statusa ģimenes, kas šobrīd dzīvo tikai no pabalstiem, sevi uztur paši ar savu darbu, respektīvi, ar to, ko izaudzē dārzā un kūtiņā.

Biedrības izveidošanas iniciatore Valentīna Roziņa ar Beverīnas novada pašvaldības atbalstu cer arī uz pašvaldību atsaucību. Viņa vēlas uzrunāt pabalstu prasītājas ģimenes un aicināt cilvēkus pavasarī sākt pašiem apstrādāt un kopt savu zemi. Ja tiks izteikta vēlēšanās kopt arī govi vai nobarot ruksi, lopiņu piešķirs kā ziedojumu.

Jau panākta vienošanās, ka Brenguļu pagastā vasarā taisīs darba nometni, kur katrai ģimenei tiks ierādīts dārzs, lai var izaudzēt visu ziemai nepieciešamo.

«Situācija, īpaši laukos, manuprāt, ir ārkārtēja un nenormāla: vairāku cilvēku ģimene mēnesī dažādos pabalstos saņem pat 600 un vairāk latu, neieskaitot pārtikas pakas, labdarības virtuves pusdienas, lietoto apģērbu saiņus un vēl citādu palīdzību. Jau ir izaugusi vesela paaudze, kas nezina, kā dārzā izaug gurķis. Turklāt šī paaudze nekur negrib mācīties tālāk un negrib arī strādāt, jo pašvaldībā taču pabalstu dabū,» paudusi biedrības dibināšanas iniciatore.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu