Beilijs: VTB līga ir ļoti nopietns turnīrs, mums jāiekļūst <i>play-off</i>

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas čempionvienībai «VEF Rīga» ir neizsakāmi svarīgi iekļūt VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) izslēgšanas spēļu turnīrā, lai turpinātu šajā sezonā uzņemto izaugsmes kursu un sasniegtu jaunu attīstības līmeni, uzskata vienības amerikāņu leģionārs Moriss Beilijs.

Kā ziņots, kārtējā A apakšgrupas mačā «VEF Rīga» trešdien ar 103:89 (30:19, 25:21, 28:23, 20:26) savā laukumā pārliecinoši pieveica latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas «Kalev/Cramo».

«Spēli iesākām patiešām labi, noturot vienmērīgu sniegumu visas cīņas gaitā. It īpaši labi darbojāmies aizsardzībā,» pēc cīņas sarunā ar aģentūru LETA izteicās Beilijs. «Domāju, ka šoreiz mūsu uzbrukuma sekmes ir meklējamas tieši pārliecinošajā aizsardzībā. Spēlējām aktīvi, tāpēc bieži tikām pie viegliem punktiem.»

«Mūsu galvenais uzdevums šajā spēlē bija atkopties no neveiksmes Eiropas kausa izcīņas izšķirošajā mačā un spēlēt agresīvi. Mūsu iepriekšējā cīņā paši atdevām uzvaru pretiniekiem, bet šoreiz vēlējāmies pilnībā izmantot mūsu pārsvaru groza apakšā un izcīnīt uzvaru,» piebilda 30 gadus vecais saspēles vadītājs.

«Pēc neveiksmes Eiropas kausa izcīņā mums ir neizsakāmi svarīgi iekļūt VTB līgas izslēgšanas turnīrā, jo šis ir ļoti nopietns turnīrs ar daudzu patiesi spēcīgu komandu līdzdalību. Ja mums izdosies iekļūt grupas četru spēcīgāko komandu pulkā, tas klubam būs nozīmīgs panākums,» uzskata Beilijs. «Ļoti ceru, ka spēsim izcīnīt uzvaru atlikušajā mačā pret Kauņas «Žalgiris».»

Beilijs «VEF Rīga» komandai pievienojās janvāra vidū.

«Tagad jau komandā jūtos daudz labāk. Sākumā tikai centos iejusties un spert soli pa solim, iepazīstot komandas biedrus un spēles sistēmu. Pašlaik ar taktiskajām niansēm esmu apradis un varu laukumā vienkārši demonstrēt savu sniegumu, dodot komandai daudz lielāku labumu. Komandas biedri šeit ir lieliski, viņi man palīdz katrā situācijā,» uzsvēra Beilijs, piebilstot, ka «VEF Rīga» kolektīvs ir spējīgs sasniegt tos augstumus, kurus no spēlētājiem gaida līdzjutēji. «Galvenais mums visiem ir būt kā vienam veselam, tikai tad spēsim sasniegt nākamo izaugsmes līmeni. Ja spēlēsim ar sirdi un smagi strādāsim aizsardzībā, esam spējīgi uzvarēt jebkuru,» piebilda basketbolists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu