Festivāls «LabaDaba» pulcēs dažādas ārvalstu grupas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Starptautiskais mūzikas festivāls «LabaDaba», kas notiks no 3.augusta līdz 5.augustam, pulcēs dažādas ārvalstu grupas.

Festivālā savu dalību kā pirmie apstiprinājuši viesmākslinieki «Dub Syndicate» no Jamaikas, «Spiritual Seasons» no Ukrainas, «Solitude» un «Clubroot» no Lielbritānijas, kā arī «The Capital Beat» no Somijas.

Šogad festivālā viesosies un publiku izklaidēs viens no regeja mūzikas pasaules grandiem «Dub Syndicate», taču arī Somijā dzimušajai grupai «The Capital Beat», kurā apvienojušies astoņi puiši, sirdī ir Jamaikas saule. Lai arī «The Capital Beat» kļuvuši par visu laiku populārāko regeja grupu Somijā, viņu ritmiskos gabalus spēlē arī ārpus Somijas robežām, gūstot panākumus lielajās ASV radiostacijās, kā arī mazākās stacijās Eiropā, Āzijā un Austrālijā.

Ukraiņu grupa «Spiritual Seasons» dibināta 1994.gadā un līdz pat 2004.gadam pastāvēja tikai kā studijas projekts. Sākotnēji muzikālā kolektīva stilu varēja definēt kā britu tautas balādi, bet 2001.gadā repertuārā sāka parādīties arī īru folkmūzika. Tādējādi saplūstot šiem diviem atšķirīgajiem stiliem ir izveidojies «Spiritual Seasons» mākslinieciskais pamats.

Labāko no savas performances festivālā parādīs Lielbritānijas mūziķis «Solitude», kurš aizvadījis daudz veiksmīgus koncertus vairākās pasaules valstīs. Tāpat festivālā, kas noris pie dabas, labi iederēsies dūmakaini atmosfērisks «dubstep» Lielbritānijā plaši pazīstamā «Clubroot» izpildījumā.

Latviju šovasar festivālā pārstāvēs Haralds Sīmanis, «Striķis», «Auļi», «Pulse Effect», «Tesa», «Starmetis», «PND», «HMP?», «Eskimo», «Gaujarts», «Sound Religion», «Mango», «Kuchenbeat», «Suņa stunda», «Sus Dungo», «Dzeltenie pastnieki», «Trakula», «Tramplīni» un citi.

«LabaDaba» ir starptautisks mūzikas festivāls, kas arī šoreiz būs piesātināts ar jaukām un patīkamām emocijām un labu mūziku. Festivālā piedalīsies vairāk nekā 50 grupas un dīdžeju apvienības.

Festivāls augusta sākumā notiks Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki», Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā. Kopumā festivāls piedāvās dažādas regeja, etno-folka, roka, elektro un citas mūzikas variācijas, kā arī bagātu papildprogrammu ar radošām, aizraujošām un izzinošām aktivitātēm visām paaudzēm.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivālu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un internetā «bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu