Ukrainietei Dobrinskai pasaules rekords pieccīņā telpās

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempionāts vieglatlētikā telpās piektdien Turcijas pilsētā Stambulā sākās ar ukrainietes Natālijas Dobrinskas pasaules rekordu pieccīņā.

2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempione septiņcīņā Dobrinska savāca 5013 punktus kļūstot par pirmo, kas pārvarējusi 5000 punktu robežu. Iepriekšējais pasaules rekords piederēja krievietei Irinai Belovai - 4991 punkts, kas sasniegts 1992. gada februārī, liecina Starptautiskās vieglatlētikas federācijas informācija.

Bez 40 000 ASV dolāru prēmijas par uzvaru, Dobrinska saņems arī 50 000 ASV dolāru par pasaules rekordu.

Otro vietu ieguva 2010. gada pasaules čempione Džesika Enisa ar jaunu Lielbritānijas rekordu - 4965 punkti. Bronzas medaļu ieguva Lietuvas sportiste Austra Skujīte - 4802 punkti.

Lodes grūšanā vīriešiem par čempionu kļuva amerikānis Raiens Vitings - 22 metri. Ar personīgo rekordu otrais palika vācietis Dāvids Štorls - 21,88 metri, bet trešais ar jaunu Polijas rekordu - 21,72 metri - Tomašs Majevskis.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs divas tāllēcējas - Lauma Grīva un Aiga Grabuste, kam kvalifikācijas sacensības paredzētas sestdien priekšpusdienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu