Ītons ar jaunu pasaules rekordu telpās triumfē PČ septiņcīņas sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules vieglatlētikas čempionāta telpās septiņcīņas sacensībās vīriešiem sestdien triumfēja amerikānis Eštons Ītons, kurš turklāt sasniedza arī jaunu pasaules rekordu telpās.

Ītons sacensībās dominēja jau no pirmās dienas piektdien, noslēgumā savācot 6645 punktus, kas tagad ir jauns pasaules rekords telpās. Iepriekšējo pasaules rekordu telpās, kas bija 6568 punkti, pats Ītons sasniedza pagājušajā gadā.

Otro vietu ar 6071 punktu izcīnīja ukrainis Oleksijs Kasjanovs, bet trešais ar 5969 punktiem palika Krievijas sportists Artjoms Lukjaņenko.

Sestdien pasaules čempionātā telpās tika sadalīti vēl 11 medaļu komplekti.

Kārtslēkšanas sacensībās vīriešiem ar jaunu sezonas labāko rezultātu pasaulē triumfēja Reno Lavilenjē no Francijas, kurš pārvarēja 5,95 metru augstumā novietoto latiņu.

Tāllēkšanā vīriešiem ar rezultātu 8,23 metri uzvarēja brazīlietis Mauru Vinisiuss da Silva, bet 400 metru skrējienā nepārspēts palika Nerijs Breness no Kostarikas, kurš finišēja pēc 45,11 sekundēm, sasniedzot jaunu pasaules čempionātu telpās rekordu.

1500 metru distancē vīriešiem zelta medaļu izcīnīja marokānis Abdalāti Iguiders, finišējot pēc trim minūtēm un 45,21 sekundēm, bet 60 metru sprintā uzvarētāja laurus plūca savulaik par dopinga lietošanu uz četriem gadiem diskvalificētais amerikānis Džastins Getlins, kurš distanci veica 6,46 sekundēs.

Otro vietu 60 metros izcīnīja Jamaikas sprinteris Nesta Kārters (6,54 sekundes), bet trešais palika brits Dveins Čemberss (6,60 sekundes).

Tikmēr sievietēm 60 metru barjerskrējienā ar jaunu sezonas labāko rezultātu pasaulē triumfēja austrāliete Sallija Pīrsone (7,73 sekundes), bet 400 metru skrējienā nepārspēta palika amerikāniete Sanja Ričardsa-Rosa (50,79 sekundes).

1500 metru skrējienā sievietēm zelta godalgu izcīnīja Genzebe Dibaba no Etiopijas, kura finišēja pēc četrām minūtēm un 5,78 sekundēm, bet trīssoļlēkšanas sacensībās uzvaru svinēja Lielbritānijas pārstāve Žamilē Aldama (14,82 metri).

Vēl sieviešu konkurencē lodes grūšanas sacensībās triumfēja Valērija Adamsa no Jaunzēlandes (20,54 metri), bet augstlēkšanā uzvarēja amerikāniete Čantē Lova (1,98 metri).

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien, kad kopumā tiks sadalīti 12 medaļu komplekti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu